V pátek 30. dubna 2021 jsme darovali pro Ekozahradu Raková v Rokycanech a Café Restaurant Kačaba v Plzni finanční dar ve výši 50.000 Kč. Ekozahrada Raková je společným projektem tří neziskových organizací s cílem vytvořit komunitu lidí se zájmem o regionální zeleninu a péči o krajinu. 

Darovací šek si od nás osobně převzal Roman Hajšman, zakladatel obecně prospěšné společnosti Možnosti tu jsou, která vznikla v roce 2007. Projekt nabízí příležitost uplatnit se na trhu práce lidem se zdravotním znevýhodněním v celém plzeňském regionu. Jedná se o největšího zaměstnavatele pro lidi s postižením v Plzeňském kraji.

V podnicích Café Restaurant Kačaba a Zdravé svačiny se ročně zpracuje zelenina za půl milionu korun, což se stalo motivací vypěstovat si zeleninu vlastní. Například za rok 2020 se prodalo 83 406 zdravých svačin a 15 777 obědů. Do našich kanceláří již několik let Zdravé svačinky odebíráme a pravidelně si na nich tak dvakrát týdně pochutnáváme. 

Více se o Ekozahradě Raková můžete dozvědět ZDE.

Níže se můžete podívat na několik fotek z naší návštěvy Ekozahrady Raková, kde už tak pohodovou atmosféru ještě zpříjemňují tři ovečky a jeden oslík.