Během chladných zimních dní si každý rád odpočine u hrnku horkého čaje, který zahřeje promrzlé tělo. Koupený čaj v sáčku je připravený za pár minutek, ale zkuste si udělat z přípravy čaje malý rituál a použijte čaj sypaný nebo vyzkoušejte čaj ze sušených květů růže. Patříte-li mezi zahrádkáře, vypěstujte si na zahráce či v květináči meduňku ze semínek a její lístky pak nasušte. Horký nápoj z této byliny uklidní nervový systém, navodí příjemný spánek či pomůže při žaludečních nevolnostech.

 

Sypaný čaj uchovávejte v plechových krabičkách, které udrží jeho aroma a čerstvost. Vybrat si můžete z různých stylů. Praktické plechovky lze využít i na kávu, drobné sladkosti a spoustu různých předmětů.

 

Plechové krabičky s různými motivyKvětovaná dóza na čajPlechový box na čaj s motivem ovoce

 

Nezbytností jsou čajová sítka, do kterých se čaj nasype a nechá louhovat v horké vodě. Klasická kovová sítka v různých velikostech klidně postačí. Máte-li rádi pěkné designové věci, i mezi sítky se najdou krásné kousky zajímavých tvarů. V hrnečku Vám tak může plavat třeba kačenka či hudební nota. Sítko ve tvaru kytky má dokonce i malý květináček, ve kterém pak můžete nechat sítko odkapat.

 

Sítko na čaj kačenkaSítko na čaj ve tvaru notySilikonové sítko na čaj, květináček s květinkou - fialovo-růžovýSítko na čaj ve tvaru domečku

 

Lahodný čaj chutná nejlépe z pěkného hrnečku. Kouzelný bílý hrníček s očima se problouzí s horkým nápojem. Aby Vám čaj vydržel déle teplý, přikryjte jej veselým pokolopem se zvířátkme. Jste-li na cestách, udrží Váš nápoj stále teplý termohrnek, který lza napojit do autozapalovače. Vzniku nevzhledných koleček na nábytku zabrání praktické podložky. 

 

Podložka pod hrníček - zlaté cihličkyTermohrnek do auta - 500 mlSamomíchací hrnek s praktickým víčkemPoklop na hrnek s držákem na lžičku - ve 2 provedeníchDesignový hrnek - medvídekKolíkový držák na hrnekKouzelný hrnek s očima - bílýPodložka pod hrneček v designu sušenky

 

Příjemné posezení u teplého čaje Vám přeje tým PoštovnéZDARMA.cz