"Všechny děti mají právo být dětmi. Hry jsou pro ně zdrojem štěstí a 
radosti a mají proto zásadní význam. Když si děti hrají, vyvíjí se tím 
jejich smysl pro kolektiv a solidaritu."

(Lilian, švédská princezna)

 

Určitě si vzpomínáte na svá dětská léta, kdy ještě nebyly k dispozici takové hračky, které můžete pořídit dnes. Občas dokonce svým dětem závidíte, s čím vším si mohou hrát. Nemusíte ale věšet hlavu - v dnešní době se vyrábějí hračky, které mohou být nejen pro Vaše děti, ale zároveň pro Vás. Takový typ hraček je zaměřen především na rozvíjení dětských schopností - ať už to mají být schopnosti motorické, intelektuální nebo matematické. Existují různé druhy, které bychom mohli zařadit do takových hraček. Ukažme si ty, které jsou nejpopulárnější.

 

Vzdělávací hračky pro menší děti:

 

                                     Navlékání kostiček - vzdělávací hračka Vzdělávací hračka pro děti - Puzzle medvídek Dětská vzdělávací matematická hračka

 

Pro ty nejmenší a zároveň nejnáročnější děti, u kterých je velice obtížné udržet pozornost alespoň 10 minut (jak mohou jistě mnohé maminky potvrdit), je zde například vzdělávací hračka - navlékání kostiček. Tato hračka slouží k rozvíjení především motorických schopností a její barevnost a různorodost by rozhodně měla zaručit chvilku klidu od malého rošťáka. Pro děti, které mají před nástupem do školy nebo zrovna nastoupily a nemají rády matematiku, lze navrhnout medvídka, který je ve formě puzzlí a zároveň s ním lze počítat lehké matematické příklady. Poskládejte mezi jednotlivé medvídky různá matematická znaménka a nechte Vaší ratolest si chviličku lámat hlavu. Jen pozor, aby to nebylo naopak :). Podobnou hračkou jsou také puzzle v designu motýla. Další hračka, která je vyloženě zaměřena na "učení se matematiky hrou", je ta, která je složena z otočných dílů, jež mají na hranách vyobrazena čísla či matematická znaménka.

 

Stavebnice:

 

                                           Stavebnice modelu jeřábu Stavebnice modelu letadla Barevná vločková stavebnice - 143 dílků v balení 

 

Děti ve školním věku ocení už složitější hračky, které dokáží potěšit i rodiče. Pokud pořídíte svému dítěti stavebnici, je zaručeno, že to bude dárek i pro tatínka. Stavebnice modelu jeřábu a také stavebnice modelu letadla (obojí vhodné pro děti od 8 let), to je něco, o čem sní každý malý kluk. Snad tím největším hitem je stavebnice modelu helikoptéry. Krásným dárkem pod vánočním stromečkem se může stát barvená vločková stavebnice, která je tvořena malými plastovými dílky ve tvaru vloček, které se dají na sebe různě napojovat. Můžete s ní postavit snad celé město!

 

Hlavolamy:

 

                                       Hlavolam - ježek v kleci Sada 7 ocelových hlavolamů Dřevěný hlavolam - pyramida

 

Hlavolamy - typ hraček, u kterých se nepochybně pohybujeme v rámci všech věkových kategorií. Hlavolam ježek v kleci je například velice žádaný u dětí ve věku na základní škole. Může však posloužit pro pobavení celé rodiny. Zkuste si, zda vyhraje mladší nebo starší generace. Oproti tomu sada 7 ocelových hlavolamů je určena už spíše pro dospělé a je ideální na dlouhé zimní večery nebo jako zpestření párty s přáteli. Poslední, co lze nabídnout je dřevěný hlavolam pyramida, se kterou se každý z Vás jistě už setkal. Je to opravdový oříšek.


Tyto hračky a mnoho dalších najdete u nás v sekci Hry a Hračky. Přejeme Vám příjemnou zábavu a vzdělaná dítka :) ! Pokud Vás z toho všeho začne bolet hlava, doporučujeme pomůcku na masáž hlavy.