Náušnice a prstýnky jsou k dostání v široké škále velikostí, barev i designů, žádný šperk ovšem nepotěší tolik, jako ručně vyrobený - jako dárek má hodnotu navíc, pokud jej vyhotovíte pro sebe, trefíte se přesně do Vašeho vkusu (jak by ne :). My Vám ukážeme několik typů, díky kterým levným způsobem vykouzlíte spousty nových kreativních doplňků.


Náušnice

Náušnic máme každá ve své šperkovnici slušnou sbírku, přesto musíme vážně přiznat, že na každou příležitost jsou třeba jiné a je tedy v našem zájmu pořizovat stále nové kousky :). Pokud se Vám žádné dlouho nezalíbily nebo chcete ušetřit, mrkněte na naše super návody, díky nimž se můžete inspirovat při vlastní výrobě. Všechny postupy jsou velmi jednoduché a při troše trpělivosti je zvládnou i Ti méně zruční.

Základem náušnic jsou vždy kovové háčky, díky nimž náušnice drží v uchu (doporučujeme vždy doplnit průhlednými zarážkami, aby Vaše práce hned druhý den nepřišla vniveč! :). Jako další komponenty si pořiďte vlasec, korálky, mašličky, FIMO kytičky nebo postavičky, pírka ... prostě popusťte uzdu fantazii. Při práci si můžete pomoci kleštičkami, které jsou pro výrobu ručních šperků přímu uzposobeny - hodí se zejména pro práci s bižuterním kovem a drátkem.

 

Komponenty jednoduše spojujte, navlékejte a tvořte originální variace, které nikdo ve Vašem okolí nebude mít! 

 

Vyrobit si můžete například vlastní shamballa náušnice. Pokud neseženete velké třpytivé kamínky, vyrobte si jemnější verzi z pestrobarevných korálků, které jsou všude k dostání. Jako kruhový základ použijte bižuterní drátek, který snadno upevníte pomocí speciálních kleštiček.

 

                   

 

 

Prstýnky

Pokud si chcete vyrobit prstýnek přesně podle Vašich představ, není nic jednoduššího, než si pořídit základ na prstýnek, který pak ozdobíte velmi snadno jakoukoliv dekorací. Ve hře jsou opět mašličky, korálky, ale i mince, knoflíky či růžičky ze stuhy.

 

Originální dekoraci na prstýnek získáte, pokud nabarvíte minci barevným lakem. Před zaschnutím laku můžete prstýnek ozdobit dekoracemi na nehty či glitry. Minci přilepíte jednoduše k základu na prstýnek například tavící pistolí.


                           

 

                         

 

 

Příjemnou zábavu Vám přeje celý náš tým :)