Milé dámy, tento týden se zaměříme na Vaše nehtíky!

 

Pilník na nehty - 7 druhů povrchuPilník pro lesklé nehty - leštičkaSada pilníků na nehty - 3 kusy


Upravené ruce a nehty jsou Vaší vizitkou a péči o ně byste proto neměla zanedbávat. Základním vybavením je krém na ruce. Pokud se Vám nedaří jej pravidelně používat, začněte ho nosit v kabelce nebo si k večerním rituálům přidejte namazání rukou před spaním. 


Příprava

Nehty na rukou Vám za měsíc poporostou zhruba o tři milimetry, je tedy vhodné je asi tak jednou za týden upravit pilníkem. Pilujeme suché nehty, spíše delšími tahy, stále ve stejném směru - od kraje nehtu k jeho špičce. Kůžičku zatlačujeme dřívkem, v tomto případě je vhodné ruce předem namočit a nechat ošetřovaná místa trochu změknout. Před lakováním můžeme ještě nehet odmastit odlakovačem.

 

malíček - nalakovaný červeným lakem   

Malíček

Odborníci doporučují začít podkladovým lakem (“base coat”), poté aplikovat dvě vrstvy barevného laku a ten ještě přetřít vrchním ochranným lakem (“top coat”). Tento postup ale nepovažuji v běžném životě za použitelný, čtyři vrstvy laku totiž schnou několik hodin. U dobrého laku mi stačí i pouze jedna vrstva, méně krycím lakem si natřu nehet dvakrát. Pokud přetáhnu, hodí se mít po ruce fix s odlakovačem, kterým snadno odstraním lak z okolí nehtu. Pokud si lakujete nehty jen pro konkrétní příležitost, vyplatí se neotálet s odlakováním, čím dříve lak smyjete, tím snáze to půjde. Většinou se lépe pracuje s laky, které nejsou rychleschnoucí.

     
 prsteníček - nalakován fialově, s bílými tečkami    

Prsteníček

Jednoduchým trikem, jak ozdobit svoje nehty, je domalování několika puntíků. Můžete je po nehtu rozmístit nepravidelně nebo z teček vytvořit linku kopírující okraj nehtu. Poprvé to zkusíte párátkem, pokud se Vám tento vzorek zalíbí, nejspíš si koupíte speciální nail art tečkovací nástroj, se kterým se pracuje snadněji.

     
 prostředníček - bílým lakem vytvořen vzor krajky    

Prostředníček

Na prostředníčku jsem si dala opravdu záležet. Pro vzorek krajky je lepší použít méně tekutý lak: speciální lak na zdobení nehtů nebo lak na bílé konečky u francouzské manikúry. Nejspíš se Vám povede sehnat lak s úzkým štětečkem, pokud ne, prodávají se i samostatné štětečky.

     
 ukazováček - červený lak se samolepkou motýlka    

Ukazováček

Svoji manikúru můžete oživit také pomocí samolepek na nehty. Samolepku opatrně umístěte na nehet. Pokud ještě nemáte lak zcela zaschlý, pomůže Vám při tom speciální pinzeta. Samolepku nakonec přetřete bezbarvým lakem.

     
 palec - červený lak s glitry    

Palec

Palec jsem natřela jednou vrstvou barevného laku, trošku posypala glitry a přetřela bezbarvým lakem.


 

celá ruka s nalakovanými nehty

 

Jaké jsou Vaše tipy na originální manikúru? Podělte se s ostatními, rady pište do komentářů.