Článek o nestárnoucích legínách

Mezi nejoblíbenější kousek v dámském šatníku patří v poslední době beze sporu legíny. Jsou lehké, pohodlné a snadno přizpůsobivé. Dají se nosit pod sukně či šortky stejně jako samostatný kus oděvu namísto kalhot. V obchodech verze různých materiálů, barev či potisků. Navíc jsou cenově snadno dostupné a můžete si jich pořídit hned několik. Není tedy divu, že jsou natolik populární.

Málokdo však tuší, že původně tvořily součást mužského oděvu. Jejich historie sahá až do období renesance, kdy velmi přiléhavé kalhoty nosili pánové spolu s bohatými nabíranými vršky. Postupně se z vrchního kusu oděvu stávalo spodní prádlo, které mělo především plnit funkci zahřívací. Výrazného boomu se dočkaly až v 80. letech minulého století, kdy je oblékalysmyslné Hollywoodské herečky. Každá žena a dívka toužila vypadat jako ony a tak podlehly tomuto módnímu hitu.

Po pár letech odmlky jsou opět tu. Klasické černé provedení, které se nejčastěji kombinovalo s džínovými minisukněmi či kalhotami vytřídaly nápadité potisky a materiály. Dejte vale všednosti a nudě a oživte Váš šatník s naší pestrou nabídkou, kterou naleznete v kategorii Legíny a kalhoty.

 

Legíny, které zahřejí

V měsících, kdy rtuť teploměru nešplhá do závratných výšin, přijdou vhod legíny z materiálů, které udrží Vaše nožky krásně v teple. Semišové či termo legíny jsou tím pravým ořechovým. Navíc si můžete vybrat z pěkných odstínů, které budou ladit s barvami podzimu. Doplnit je můžete huňatými dlouhými světříky v zemitých i výraznějších odstínech. Nic nezkazíte ani dlouhými vzorovanými topy či nápaditými doplňky.

Semišové legíny Termo legíny

Něžná krajka

Krajkové sice nezahřejí, zato zabodují naplné čáře snad při každé příležitosti. Stačí jen doplnit vhodný svršek a může z Vás být romantická víla či pořádná rebelka. Bílé zkuste nakombinovat s lehkými bílými řasenými šaty s volánky, naopak černé s dlouhým přiléhavým topem.

Krajkové legíny

 

Metalické odlesky

Královny diskoték nikdo nepřehlédne v metalických stříbrných, zlatých či černých legínách, které budou házet odlesky do všech stran. K tomu trendy boty na vysokém podpatku, volnější módní tričko s motivem květiny a můžete vyrazit do víru nočního života s jistotou, že Vás nikdo nepřehlédne.

Legíny v metalických barvách

 

Pořádná kočka

Dalším hitem pro oslnivý party-look jsou legíny s leopardím potiskem. Botky, kabelku a top doporučujeme volit v černé barvě, aby celkový vzhled nepůsobil překombinovaně. Co takhle na nezbytné drobnosti využít černé psaníčko s kovovými nýty?

Legíny s leopardím potiskem

 

Návštěva z vesmíru

Pro milovnice extravagance tu máme vysoce elastické hedvábné legíny s potiskem vesmíru. Navíc ve spoustě barevných odstínů - od černé přes růžovou až po zelenou. K nim zvolte jednobarevné topy, tuniky či košile. 

Legíny s vesmírným motivem

 

Květinová dívka

Hippie potisk z Vás během chvilky udělá květinové dítě. Barevné květy na černém, modrém, žlutém či bílém pozadí vyloženě nabádají k pestrým doplňkům a svrškům. Nebojte se popustit uzdu fantazii a barevně se vyřádit. Ale raději se zdržte dalších vzorů.

Legíny s potiskem květin

 

Jako druhá kůže

Obtažené legíny z lesklé imitace kůže působí neskutečně sexy.  Ozdobné zipy jim navíc dodají ten správný rockerský šmrnc, který můžete ještě podpořit černým koženým náramkem zdobeným cvočky. 

Kožené legíny se zipovými detaily

 

Hvězdička pruhovaná

Inspirace americkou vlajkou, takové jsou legíny s jednou nohavicí pruhovanou a druhou s hvězdičkama. Vybrat si můžete mezi černobílou či barevnou verzí. Tu první oživte pestrobarevnými doplňky i dalšími kousky oblečení. V případě druhé se držte spíše kombinací do červené, modré či bílé barvy.

Legíny s pruhy a hvězdami

 

Rafinované průstřihy

Černé legíny s průstřihy jsou podšité elastickým šifonem. Celkový efekt je velmi rafinovaný. Doplnit jej můžete dlouhým tričkem s potiskem tygra. Zbytek outfitu volte v jednoduchém černém stylu.

Legíny s průstříhy

 

Máte další tipy, jak kombinovat oblíbené legíny? Neváhejte se s námi podělit.