webkamery

Máte stolní počítač nebo notebook a ještě nevlastníte webkameru? Pak byste měli začít přemýšlet o koupi tohoto oblíbeného šikovného přístroje. Historicky první zmínka se o tomto šikovném přístroji datuje již od roku 1991, kdy byla poprvé využívána v laboratořích na Cambridge University.

Nejčastější využití webkamer

Nejčastěji se tyto kamery využívají pro online audio a video komunikaci mezi dvěma a více lidmi, která může probíhat například prostřednictvím velmi oblíbeného a celosvětově používaného programu Skype. Výhodou jsou téměř nulové náklady, platíte jen spotřebovanou elektřinu a připojení za internet.  Další předností je neomezená dostupnost volání, neboť jste limitováni pouze dostupností internetu. Můžete takto hovořit s přáteli či obchodními partnery třeba na druhé straně zeměkoule. Většina webkamer také umožňuje pořizování fotografií. Například v operačním systému Microsoft WIndows XP lze po připojení jednoduše fotografii pořídit jediným stisknutím tlačitka myši.

Pro náročné

Náročnější uživatelé, kteří potřebují nahrát obyčejné video, ochránit počítač před špehováním, přihlásit se rozpoznáním obličeje k účtu na počítači či zaznamenat jakékoli dění před kamerkou či počítačem, mohou využít pro tyto účely webkameru v kombinaci se šikovným programem.

Jak za pomoci webkamery ochránit Váš majetek a počítač

Například software 1AVMonitor Váš počítač s webkamerou promění v domácí bezpečnostní systém, který nahrává obraz z webkamery a zvuk z mikrofonu a kromě ukládání pořízených záznamů do počítače zpřístupní pohled do vaší domácnosti prostřednictvím internetového prohlížeče. S programem KeyLemon stačí usednout k počítači a po rozpoznání Vašeho obličeje provede program automatické přihlášení k účtu na počítači.

Ochrana proti špehování

Při používání webkamery nelze také vyloučit, že Vás někdo může špehovat. Toto riziko lze výrazně snižit třeba s aplikací Zemana AntiLogger, která chrání před špehovacími programy typu spyware nebo keylogerům, které zaznamenávají skrytě stisky kláves.

V následujících řádcích Vám představím některé oblíbené webkamery, které naleznete v naší nabídce. Při výběru webové kamery se zaměřte na to, jaké rozlišení poskytuje, čím bude vyšší, tím lepší obraz od ní může očekávat. Dalšími důležitými parametry jsou přítomnost mikrofonu, automatické ostření, možnost pořizování fotografií a přisvícení.

 

Webkamery s klipem pro uchycení na monitor

Webkamera s nočním viděním a mikrofonem

 

Doporučujeme webkameru s nočním viděním a mikrofonem, která je vybavena praktickým klipem pro uchycení na monitor a 3,5 mm jack konektorem, který slouží například pro připojení externího mikrofonu. 3 LED světla zajišťují spolehlivě funkci nočního vidění. Rozlišení je 640x480 pixelů při 30 snímcích za sekundu. Mezi další vychytávky této kamery patří automatické vyvážení bílé a manuální ostření. Praktickým prvkem je otočný kloub, se kterým lze otáčet kameru v rozsahu 360 °.


Webkamera pro notebook či PC - černostříbrná

 

 

Webkamera v čenostříbrném provedení je vybavena odolným kovovým klipem. Nabízí 5 Mpix rozlišení obrázku a rozlišení videa 640 x 488 při 15 snímcích za sekundu a 350 x 288 při 30 snímcích za sekundu. Dalšími funkcemi jsou automatické nastavení expozice a nastavitelný zoom. 

 

 

Mini USB webkamera pro notebook či PC

 

Kompaktními rozměry se pyšní mini webkamera s kabelem o délce 129 centimetrů, která je velmi lehce přenosná a díky klipu jí  jednoduše připevníte třeba na monitor Vašeho notebooku nebo stolního počítače. Můžete si ji přibalit do kufru a vzít s sebou na cesty. Rozlišení u tohoto modelu je 640 x 480 pixelů při 16 snímcích za sekundu nebo 320 x 240 pixelů při 26 snímcích za sekundu. Tento přístroj ovšem není vybaven mikrofonem a nelze pořizovat fotografie.

 

 

Webkamera s klipem - černá

 

Velmi povedené provedení má webkamera s klipem a mikrofonem, který připojíte přes standardní mikrofonový konektor. Rozlišení je 320 x 480 pixelů při 30 snímcích za sekundu nebo 640 x 480 pixelů při 15 snímcích za sekundu.

 

 

 

 

Webkamera USB 5 Mpx 640 x 480

Stolní webkamery 


Stylová stolní webkamera na flexibilním krku má rozlišení 640 x 480 pixelů při 30 snímcích za sekundu pro video a pro pořizování fotografií je rozlišení 5Mpix. Oproti předchozím přístrojům můžete vybírat ze dvou barevných provedení. Ostření se u tohoto modelu provádí automaticky nebo manuálně.

 

Webkamera s nočním viděním a mikrofonem - černá

 

 

Webkamera s nočním viděním a mikrofonem je vybavena 6 LED diodami. To zaručuje opravdu dostatečné osvětlení snímaného prostoru za tmy nebo šera. Přednostmi jsou zabudovaný mikrofon, nastavitelná hlasitost mikrofonu pomocí v kabelu integrovaného potenciometru a připojení externího mikrofonu přes jack 3,5mm. Rozlišení videa je 320 x 480 pixelů při 30 snímcích za sekundu nebo 640 x 480 pixelů při 15 snímcích  za sekundu.

 

 

Všechny  webkamery se připojují k počítači pomocí USB kabelu a jedná se o jedná se o tzv. Plug and Play přístroje, proto není zapotřebí žádný ovladač pro instalaci, kamera se sama nainstaluje. 

Celý tým pracovníků nákupní galerie PoštovnéZDARMA.cz Vám přeje, ať je pro Vás počítač spolu s naším příslušenstvím užitečným pomocníkem při práci a výborným společníkem při zábavě. A nezapomínejte, že kromě virtuálního světa existuje také ještě reálný svět, který bohužel v dnešní uspěchané době mnoho z nás staví tak trochu na vedlejší kolej.