Plavkový speciál

Jde o takový malý, nepatrný kousek oblečení a přesto z něj každé léto děláme obrovskou vědu. Jaký střih, jaký vzor, jaká barva? Jednodílné? Dvoudílné? Nebo žádné? Řeč je samozřejmě o plavkách. Jedni je milují, druzí je nenávidí. My doufáme, že vy se řadíte do první skupiny nebo se tam minimálně po přečtení tohoto článku zařadíte.

Dnes se všude dočítáme „Jak zhubnout do plavek“, „Jak připravit tělo na léto“, „Jak se zbavit tuku za pár týdnů, za pár dnů, za pár minut…“, „Jak udělat z velblouda komára“ apod. Všichni hubneme do plavek. Nebo to alespoň tvrdíme. Nebo si alespoň myslíme, že bychom měli. Věděli jste, že ve dvacátých letech minulého století se do plavek přibíralo? A taky vás hned napadá, že jste se narodili do špatné doby? Protože nevím jak vám, ale mě jde přibírání sakra dobře! Dokonce je to jedna z mála věcí, o které můžu tvrdit, že jsem v tom skutečně dobrá. Ale tehdy byl zkrátka ideál krásy nastaven trochu jinak. Dnes už se nad kily navíc zřejmě neradujeme, tak jako naše praprababičky.

Ale nevěsme hlavu, vše se může zase změnit! Možná, že už se to dokonce mění. Takzvané „plus size“ modelky mají ve světě módy čím dál tím větší postavení. V únoru se dokonce dostala na titulní stranu americké Vogue modelka Ashley Graham. Bylo to vůbec poprvé, co se plus size modelka objevila na titulní straně tohoto 125 let starého módního časopisu. Že by konečně začalo svítat?    

Pravdou je, že se na nás hubenost a dokonalost valí ze všech stran. Ze stránek časopisů, z filmových pláten, z televizních obrazovek, z přehlídkových mol. Je nám vtloukáno do hlavy, že vypadat tak jako dokonalé modelky a herečky je normální. Ale rozhlédněme se kolem. Ve skutečném světě totiž neexistuje jen jeden typ žen, všechny nejsou jen štíhlé a vysoké. Jsou tu i ženy malé, plnoštíhlé, silné, hubené, zaoblené, s velkými prsy či s malými, jablkovité, hruškovité, s plochým zadkem nebo s kulatým, tmavé, světlé nebo ty něco mezi tím. Abych to zjednodušila – každá jsme originál a je nesmyslné snažit se vypadat jako někdo jiný nebo se s ním minimálně srovnávat. Žena, která je pyšná na svoje odlišnosti, je mnohem více sexy, než ta, která je posedlá představou svého potenciálního dokonalého já a za své současné já se stydí.

A kdy jindy vaše odlišnosti, vaše přednosti vyniknou, než v plavkové sezóně? My vám poradíme, jaké střihy vaše křivky podtrhnou a zdůrazní. Vybere si každá!

Pro bohyně s tvary

Začneme rovnou, když už o něm byla řeč, typem „plus size“. Ženy s plnými křivkami mají často tendenci je schovávat a považovat za nedokonalosti. Oblé boky a velká prsa jsou však už po staletí považována za symbol plodnosti, tudíž i přitažlivosti. Vaše svůdné křivky nejvíce vyniknou v těchto dámských bikinách v plus size velikostech. Pokud jste spíše na plavky jednodílné, pak vás možná zaujmou tyto jednodílné plavky pro plnoštíhlé postavy.

Jednodílné plavky pro plnoštíhlé postavy

Pro odvážné

Pokud jste plavkovou sezónu vždy vnímala jako příležitost, kdy se můžete pořádně předvést a různě experimentovat, pak vás jistě zaujmou některé z následujících modelů. Dámské plavky s rafinovanými průstřihy jistě vyrazí dech nejednomu kolemjdoucímu. Nebo vyzkoušejte dámské plavky s barevnou výšivkou a prostřihy. Ale pozor! Hrozí, že plavčíci budou věnovat svou pozornost pouze a jen vám!

Dámské plavky s rafinovanými průstřihy - 2 barvy

Pro stydlivky

Pro ty z vás, které se přeci jen stydí za některou ze svých částí na těle, nebo je zkrátka jen děsí přílišné odhalování, také máme ideální kousky. Například tyto jednodílné plavky s volným pasem, které schovají vaše bříško a vy si tak v klidu budete moci dopřávat dobroty i na pláži. Nebo přes plavky můžete hodit lehoučké barevné pareo či plážové šifonové šaty.

Lehoučké barevné pareo přes plavky - dvě varianty

Last minute

Pokud vás čeká dovolená už za pár dní či zkrátka z jiných důvodů spěcháte na doručení vašich nových plavek, zkuste se podívat na některé z našich skladovek, které se k vám dostanou již do dvou až tří pracovních dnů.