Každoroční statistiky o ukradených motocyklech a jízdních kolech hovoří jasně. Dlouhodobě dochází ke zvyšování počtu krádeží těchto oblíbených dopravních prostředků. Prsty nenechavců se opravdu nezastaví před ničím. Ledabylé opření jízdního kola bez jeho zabezpečení znamená v našich končinách, že o něj s vysokou pravděpodobností přijdete. Dle údajů policie se kola kradou v každou denní dobu, a to i na místech s častým pohybem lidí. Proto je důležité se všemi možnými prostředky se bránit. Samozřejmě je nutné říci, že jakákoliv ochrana před odcizením není zcela stoprocentní. Vždy bude existovat alespoň nějaká pravděpodobnost, že ke krádeži dojde. Nicméně nabídka produktů na ochranu je dnes tak rozmanitá, že tuto pravděpodobnost lze opravdu snížit na minimum. Obecně platí, že je výhodnější kolo zamknout tam, kde je všem dobře na očích. Podezřelý člověk s kleštěmi nebo pilkou zápasící se zámkem by mohl upoutat pozornost kolemjdoucích.

V naší nabídce naleznete několik zámků na motorku, které lze použít jak pro motocykly, tak i pro jízdní kola. Doporučujeme například ocelový zámek na kotoučovou brzdu s alarmem, který spokojeně používají dokonce i někteří naši kolegové.

Ocelový zámek na kotoučovou brzdu s alarmem s otřesovým čidlem

Velmi důležitým funkčním prvkem tohoto produktu je alarm s otřesovým čidlem, které je dostatečně citlivé na otřesy. Následně po zaznamenání vibrací se do 15 vteřin spustí alarm o hlasitosti 120 dB a upozorní tak majitele či široké okolí o manipulaci se strojem. Deaktivace houkajícího alarmu se provádí vložením klíče do zdířky a odemknutím zámku. Po tomto úkonu alarm přestane vydávat hlasitý zvuk. Jak už název samotného produktu napovídá, tak instalace se provádí na samotný kotouč. Zamčením zámku vyjede čep o průměru 6 mm, který musí projít skrz otvor v kotouči. Tímto v podstatě vytvoříte odolnou mechanickou zábranu, která zabraňuje jakémukoliv pohybu stroje a navíc dojde při manipulaci ke spuštění alarmu. Otvory na kotoučových brzdách jsou již v dnešní době zpravidla běžnou součástí každého kotoučového brzdového systému, neboť například pomáhají odvádět vodu a vodní páru a tím zlepšují brzdný účinek. Pro kotouče bez otvorů tento typ zámků není vhodný a důrazně nedoporučujeme provádět domácí úpravy na kotouči v podobě dodatečného vyvrtání otvorů. Mohlo by dojít k ohrožení Vašich i cizích životů a nemalým majetkovým škodám. Zdrojem pro napájení alarmu je 6 kusů AG13 knoflíkových baterií (jsou součástí balení), které jsou přístupné po odšroubování vodotěsného krytu.

ocelovy zamek na motorku / koloocelovy zamek na motorku

ocelovy zamek motorku / koloocelovy zamek kolo / moto

V nabídce máme také obdobný levnější ocelový zámek s cylindrickou vložkou, avšak bez alarmu s otřesovým čidlem. I tento zámek je ale díky své konstrukci složitě odstranitelný a způsobí zloději nemalé komplikace.

Ocelový zámek kotoučové brzdy – červený
Alternativou či doplňkem k těmto produktům mohou být také pevné řetězy sloužící pro spojení samotného kola motorky nebo bicyklu s pevným předmětem (strom, sloup, zábradlí, dopravní značka, lavička nebo hromosvod). Můžete také využít ukotvených stojanů nebo uzamykatelné stojany, které již najdete ve většině větších měst. Ochranný obal, jímž je potažen řetěz, slouží jako prevence před korozí. Opět je nutné říci, že se nejedná o stoprocentní ochranu, ovšem lapka musí vynaložit poměrně velké úsilí, aby kolo ze zajetí zámku dostal. V naší nabídce máme dva řetězové zámky s číselným kódem lišícím se od sebe především velikostním provedením. Rovněž nabízíme i zámek s klasickým klíčovým mechanismem.

zamek retezovyretezovy zamekZámek na kolo / motorku s klíčovým mechanismem

Rovněž velmi užitečným pomocníkem v boji proti lapkům jízdních kol je cykloalarm. Je vybavený otřesovým čidlem, které po pohybu kola spustí alarm. Video s ukázkou názorného použití.

cykloalarm

Mnoho najetých kilometrů bez nehody Vám Vám přeje celý tým pracovníků nákupní galerie PoštovnéZdarma.cz. :)