Letní počasí nesmlouvavě láká k pobytu v přírodě, ať už se jedná o krátký víkend na chatě či celou dovolenou přímo v lesích. Chcete-li si Váš volný čas mimo město užít, nenechávejte nic náhodě a inspirujte se nejrůznějšími pomůckami a "vychytávkami", které Vás mohou inspirovat k činnosti, ale dokonce i zachránit v nepříznivé situaci!


Praktičtí pomocníci o velikosti kreditní karty

Jistota města je v přírodě často velmi vzdáleným komfortem. Signál telefonu není 100%, domů je daleko. I v této situaci si však přírodu můžete užívat plnými doušky. Nápomocni jsou Vám k tomu nejrůznější pomocníci - i ti nejmenší. Slyšeli jste například o světle ve velikosti kreditní karty? O noži stejných rozměrů? Nebo dokonce o multifunkčním příteli v nesnázích? 

LED světlo do kapsy o velikosti karty

 

Outdoorový doplněk v podobě LED světla o velikosti kreditní karty, kterým si pohodlně posvítíte nejen ve stanu, ale i v nouzi. Světlo velmi jednoduše zapnete pouhým vyklopením z rámu a vejde se do každého batohu.

 

Multifunkční karta přežití 11 v 1 s pouzdrem

 

Karta přežití je univerzální nástroj pro trampy nebo trosečníky. Tento malý multifunkční kus oceli velikosti kreditní karty dokáže ulehčit nejednu tíživou situaci. Např. v případe autohavárie lze břitem snadno přeříznout zaseklé bezpečností pásy a vyprostit se z auta.

                             

 

Skládací nůž velikosti karty do peněženky - černý

Vyhovuje Vám s sebou nosit nůž, ať už z praktických nebo obranných důvodů, ale překáží Vám velké nože. Tento skládací nůž je tenčí a lehčí než běžné nože, schováte ho peněženky. Nerezová ocelová čepel zajišťuje dlouhou životnost. Čepel je chráněná krytem, takže se nemůžete běžným nošením zranit. Lze ho uložit bezpečně uvnitř peněženky.

 

Zachránci do kapsy

Máte pocit, že se všemi potřebnými věcmi musíte jet pod stan nejméně s náklaďákem? Opak je pravdou. Do kapsy se Vám vejde pila, na zapálení ohně není třeba celý karton sirek! Naopak. V případě nouze Vám stačí obyčejná drátová pila o zanedbatelných rozměrech, oheň zkuste pro jednou rozdělat netradičně zcela bez sirek. Pokud si netroufáte na ocílku či křemeny samotné, vyzkoušejte magnesiové křesadlo o rozměrech 10 x 0,8 centimetru. Křísnutím hrany škrtátka o tyčku vznikne jiskra o teplotě kolem 3000°C. 

Drátová pila 

 Praktická drátová pila se dvěma oky se hodí všem, co pobývají delší dobu v přírodě - rybářům, outdoorovým nadšencům či milovníkům campingu. Drátová pila Vás může zachránit v případech nouze - hodí se k řezání dřeva, plastů, kostí či měkké gumy.

 

Křesadlo (podpalovač)

Kvalitní magnesiové křesadlo umožňuje rozdělat oheň bez ohledu na povětrnostní podmínky. Křesadlo je odolné proti vlhkosti. Díky kompaktní velikosti se vejde do kapsy nebo batohu. Základem křesadla je tyčinka (z magnéziové slitiny) zatavená v umělohmotném držáčku. 

 

 

Píšťalky a kompasy

Svou předvídavost oceníte i ve chvíli, kdy při družném hovoru za řízného pochodu ztratíte cestu. V takovém případě přichází na řadu kompas, pro ty (možná) bezradnější i píšťalka. Pokud nechcete nosit samostaný kompas, pořiďte si praktické doplňky, které mají menší buzolu zabudovanou - doporučujeme Vám karabinu či hliníkový držák na pití.

Bezpečnostní píšťalka - přívěsek na klíče

 

Bezpečnostní píšťalka na klíče, která vydává zvuk ve třech různých frekvencích. Vhodná do přírody i do města.

Kapesní kompas

 

Hezký doplněk, který Vás navíc vždy navede na správnou cestu. Kompas je vyroben z kvalitních materiál, které zaručují dlouhou životnost.

 

Ostatní "nezbytnosti"

Protože opatrnosti není nikdy dost, doporučujeme vám vybrat ještě další doplňky na cesty do přírody, které Vám třeba život nezachrání, ale mohou Vám ho zpříjemnit. Například repelentní náramek uvítá každý, kde se s komáry zrovna nekamarádí, čelovku pak milovníci nočních orientačních běhů i průzkumníci nejrůznějších skulin a jeskyní. Dospělé táborníky jistě nadchne multifunkční set nářadí, který obsahuje otvírák světlo a nůž. Jak jej využít asi nemusíme vysvětlovat. :)

                      Repelentní náramek na ruku nebo nohu18 LED diodová čelovka na 3 x AAA baterieOutdoorový náramek Paracord - kovová spona

                            Multifunkční set nářadí (otvírák, světlo a nůž)Nerezové skládací multifunkční kleštěSOS multifunkční box pro přežití