Pokemom GO

(wikipedia.org)

Všimli jste si v poslední době podezřelých lidí, kteří splašeně běhali po ulici s mobilním telefonem v ruce a nevnímali okolní svět? Tak to se nejednalo o žádnou, ještě neobjevenou, nemoc, nýbrž o hráče jedné z nejpopulárnějších her současnosti, Pokémon GO! Tato hra se stala obrovským fenoménem a snad ani tvůrci z Nianticu netušili, jak úspěšná bude.

Ačkoliv se říká, že statistika je nuda, uveďme si několik dat, která budou demonstrovat oblíbenost této aplikace. Pokémon GO během několik dní překonal v počtu denních uživatelů sociální síť Twitter. Podle několika analytických firem tráví více času lidé hraním Pokémon Go než na Facebooku. Akcie Nintenda vyletěly za dva dny o více než 30%, což v jejich případě znamenalo 7.5 miliardy dolarů. V USA hru hraje na 6% celé populace. A myslím, že se sluší připomenout, že hra zatím oficiálně zdaleka nevyšla ve všech státech.

Ne snad, že bych vám chtěl poradit, kde se skrývají vzácné kousky, jak vyřídit soupeře nebo jaká strategie je správná, ale máme v nabídce spoustu produktů, které vám mohou usnadnit cestu na vrchol pomyslného žebříčku. Podle prvních hráčských recenzí je tato hra velice náročná na baterii. Představte si, že máte v merku Pikachu a najednou vám zhasne mobil To fakt nechceš! Proto se hodí mít po ruce náhradní zdroj energie v podobě power banky. Skvělým společníkem na cesty je 5600mAh power banka ve 4 barvách. Má relativně velkou kapacitu a nezabírá moc místa. O něco lepším modelem je 12000mAh přenosná power banka. Má velkou kapacitu a navíc je opatřena LED světlem, takže vám nebude tma dělat žádné problémy. A potom máme v nabídce také Solární nabíječku s kapacitou 8000mAh. Její výhoda tkví v tom, že je vybavena solárním panelem a můžete energii brát i ze slunce. Cool, co?

5600mAh Power banka ve 4 barvách 12000mAh přenosná power banka s LED světlem Solární nabíječka s kapacitou 8000mAh

Jako asi každý fenomén i Pokémon GO přináší nějaké ty nešvary. Již totiž bylo zaznamenáno několik hádek či šarvátek ohledně právě uloveného pokémona. Ono totiž nejste jediný, kdo jej na mapě vidí. A tak se může stát, že pokud Charizarda chytíte nějakému konkurentovi před nosem, nesetkáte se jen s obdivným poplácáním po rameni. Pokud se chcete cítit v bezpečí, zaměřte se na kategorii Sebeobrana

Mezi velice zdařilé kousky patří třeba taktické obranné pero. Neméně efektivním nástrojem je EDC prsten sebeobrany, který sice může na první pohled působit jako hezký doplněk, ale rozhodně si ho nebudete chtít prohlédnout "zblízka". A nebo třeba bezpečnostní píšťalka, se kterou sice případného útočníka neomráčíte, ale minimálně můžete přivolat pomoc.

Taktické obranné pero v šedé barvě EDC prsten sebeobrany Bezpečnostní píšťalka - přívěsek na klíče

Samozřejmě v nabídce najdete spoustu, řekněme méně invazivních pomůcek, které by vám mohly hru zpříjemnit. Vzhledem k tomu, že je léto a slunce svítí na plné pecky, určitě nebude na škodu vzít si sluneční brýle v retro stylu. Ačkoliv si mnoho z vás možná řekně: "...a přitom taková blbost", chytání Pokémonů může být velice náročné. Pokud chcete být v obraze a vědět, kolik toho během jednoho lovu nachodíte nebo naběháte, zkuste krokoměr s klipem na připnutí. Se sportem a zvýšeným pohybem však bohužel souvisí i zranění. Na to jsme však připravení a můžete si objednat třeba úzkou podporu kolena.

Sluneční brýle v retro stylu - červená Krokoměr s klipem pro připnutí Úzká podpora kolena - 1 kus

Když už bude váš lov úspěšný, navštěvujte pokéstopy, trénujte svého nového miláčka a pořádejte epické souboje se soupeři. A nezapomeňte se hlavně dobře bavit, protože pořád je to přeci jen hra.