Dárky za vysvědčení

Na konci června většina z nás vidí akorát tak nástup neskutečných pařáků. Ti štastnější se začínají těšit na letní dovolenou. Ti úplně nejštastnější se těší na dva měsíce volna, flákání, nicnedělání a relaxu. Ano, mluvím o dětech školou povinných. Za dveřmi je totiž vysvědčení a rodiče by neměli zapomenout na malou pozornost jako odměnu za dobře odvedenou práci v posledních deseti měsících. 

Vysvědčení je důležitým milníkem v životě každého dítěte. Jedná se o psychicky náročné období v roce a nemělo by být přehlédnuto mávnutím ruky. Přesto je důležité vybrat dárek vhodně. Junior, který poslední týden školního roku honil čtyřku z vlastivědy by asi neměl dostat jachtu, stejně tak jako odměnit dceru, jež měla samé jedničky a přetahují se o ní elitní gymnázia, pohlazením by asi taky nebylo úplně ono. Pokud si nevíte rady, pročtěte si našeho rádce. 

DÁRKY PRO SLEČNY

Skvělým dárkem je malá peněženka v podobě kočičí hlavy. Její obrovskou předností je, že potěší sedmiletou druhačku, která má ráda kočky, stejně tak jako infantilní osmnáctiletou dorostenku. Peněženku lze samozřejmě využít i jako taštičku na malé doplňky. Vybrat si můžete z několika motivů. Holky jsou především parádnice a většinou s tím začínají velice brzy. A každá holka by měla mít pořádné náušnice. Tuto definici splňují náušnice - andělská křídla. Ať už máte doma andlíka nebo pořádnou čertici, tyto náušnice se musí líbit snad všem. A když jsme u těch doplňků, na první pohled zaujmou analogové hodinky - ciferník houslový klíč.

Malá peněženka - kočičí hlavaNáušnice - andělská křídlaHodinky houslový klíč

DÁRKY PRO CHLAPCE

Co se zábavy týče, chlapi nejsou tak nároční jako ženy. Stačí jim půjčit fotbalový míč a zabavíte je na půl života. Ti mladší často fantazírují o tom, čím se stanou, až vyrostou. Nejeden z nich už někdy přemýšlel o kariéře vojáka. Pokud ten váš rád sleduje dokumenty o válce a když slyší názvy jako Tiger, Panter, Spitfire nebo Tomcat , tak ví o co jde, mohl by se mu zalíbit 3D model puzzle tank Tiger. Jiní, zejména ti, kteří znají filmovou sérii Jurský park, zase sní o tom, že se stanou archeology či biology. Pro ně máme připravenou samolepku na zeď s dinosaury. A jestli je jedna věc, kterou mají snad všichni muži, páni, kluci i chlapci společnou, že si rádi poležíme. Polštář v podobě břízového polena rozhodně nemůže být trefa vedle. 

Tank tigerSamolepka na zeď - dinosaurPolštář v podobě břízového polena

Že si vaše dítě dárek za tu hrůzu nezaslouží? Nezapomeňte, že pečlivě zvolený dárek neslouží pouze jako odměna, ale také jako motivace do budoucna. Pokud dítě vidí, že za svou snahu dostane odměnu, hned má větší chuť do další práce. Jestli jste si v tomto příspěvku žádný z darů nevybrali, zkuste zabrousit do kategorie Dárky za vysvědčení, kde jich najdete mnohem více.