Na první teplé letní dny všichni netrpělivě čekáme, nemůžeme se dočkat, až začneme trávit volné chvilky u rybníků či na koupališti. Avšak leckdo také poznal rozčarování ze zjištění, že zimní lenošení se podepsalo právě na jeho postavě. Letos to ale může být jinak! Čím dříve začnete, tím lépe. Pokud nevíte, jaký pohyb si vybrat či co k němu potřebujete, rádi Vám prostřednictvím našeho článku přiblížíme možnosti.

 

Chůze

Tento nejpřirozenější pohyb je s moderní dobou čím dál více potlačován. Díky dopravnímu systému se dostaneme takřka všude, aniž bychom museli ujít větší vzdálenost. Ano, je to rychlejší, ale na druhou stranu tak méně známe své okolí a unikne nám spousta pěkných věcí. Zkuste ráno vstát o chvilku dříve a pár stanic jít pěšky. Čerstvý vzduch Vás nastartuje lépe než ranní káva.

Pro delší chůzi, vycházky s domácím miláčkem či turistické túry doporučujeme kvalitní oblečení a hlavně pohodlnou obuv. Nejste-li na delší chůzi zvyklí, pro začátek se nepřepínejte. Dobré je stanovit si menší cíle a postupně zvyšovat jejich náročnost. Stanovte si denně ujitou vzdálenost či počet kroků, které chcete splnit. Výbornými pomocníky jsou krokoměry, díky kterým si můžete zaznamenávat počet kroků a sledovat tak svůj pokrok.

Krokoměr s možností měření tělesného tuku Bílý digitální krokoměrDigitální krokoměr v černé barvě

Běh

Mezi nejoblíbenější a nejrozšířenější sportovní aktivity patří beze sporu běh. Není na něj potřeba žádné speciální vybavení a dá se provozovat takřka všude. Kvalitní pohodlné boty prokáží službu Vašim kloubům, dokáží zlepšit výkonnost, oddálit únavu, a hlavně díky tomu všemu Vás bude běhání více bavit. Rovněž zde doporučujeme nepřepínat své síly a začít pozvolna. První proběhnutí bývají nejnáročnější, ale kdo překousne začátek, začne rychle pozorovat pokroky nejen ve fyzičce a změnách postavy, ale i na lepší náladě.

Rychlostí, trváním, frekvencí a náročností terénu lze dosahovat různých výsledků. Zatímco krátké, rychlé běhy zlepšují fyzickou výdrž a posilují kardiovaskulární systém, pomalejší běh při nižší tepové frekvenci po delší dobu vedou ke spalování tuků. O tepové frekvenci Vás informují hodinky s měřením pulsu.

Sportovní hodinky s měřením pulsu   Sportovní digitální hodinky s tepovým senzorem ve 4 barvách

Ať už chodíte či běháte, využijte funkce GPS chytrých telefonů a měřte si vzdálenost, čas, rychlost či výškový profil Vašich tras. Speciální sportovní pouzdra určená právě pro tyto telefony se připevňují na paži zajišťují jejich komfortní uložení po dobu sportovní aktivity. Ze široké nabídky si vybere každý: jednoduché modré či černé, masivnější šedé, černé nebo červené a další.

Sportovní pouzdro na ruku pro iPhone 4SPouzdro na ruku pro iPhone a iPod - fialovéSportovní pouzdro na ruku pro iPhone 4S

Poslech oblíbené hudby Vám může cestu zpříjemnit a udržet tempo. Přenosné hudební přehrávače bývají malé a lehké, takže je vůbec nepocítíte. Nebo můžete využít speciální sportovní přehrávač zabudovný přímo ve sluchátkách.

Mini MP3 přehrávač s klipem na microSD kartySportovní MP3 přehrávač na microSD až 8GBMP3 přehrávač s displejem na SD kartu se sluchátky a USB kabelem

Za slunného počasí je vhodné chránit si oči slunečními brýlemi. Ty sportovní jsou speciálně tvarované, takže chrání oči z více úhlů před slunečními paprsky i větrem.

Sportovní brýle - na výběr ze 4 barevných skelSada sportovních brýlí s 5 výměnnými skly a dalším příslušenstvím Sportovní brýle s výměnnými skly a dalšími doplňky Sportovní brýle v několika barevných provedeních

Posilování

Aerobní aktivity, jako je např. běh, je dobré střídat s posilováním. Využijte k němu třeba dny, kdy počasí za okny zrovna k vyběhnutí a procházkám neláká. Nemáte-li rádi veřejné tělocvičny či čas jezdit do posilovny, zacvičte si doma. Posilování s vlastní váhou je přirozené, nezatěžuje nadměrně svaly a kouby. V našem sortimentu naleznete produkty, které cvičení ještě více zefektivní.

Kliky patří mezi jeden z nejoblíbenější posilovacích cviků vůbec. Díky různým modifikacím lze konečný efekt zaměřit na různé svalové skupiny. Na druhou stranu nadměrně zatěžují ohnuté zápěstí. Speciální opěrky pro kliky jsou opatřeny protiskluzovými podložkami a pěnovým potahem pro pohodlné držení, umožňují přirozenější a zdravější úchop a také větší rozsah pohybu.

Opěrky pro efektivní kliky

Neopomíjejte ani svaly předloktí či dlaní. Ty můžete procvičovat třeba u sledování televize pomocí různých posilovacích míčků, oválků či kleští. Navíc takové mačkání a hraní s prsty působí antistresově.

Posilovací kroužek pro dlaně a prstyGyro Ball s LED osvětlením - pomůcka na posilováníPosilovací kleště s počítadlem stiskůPosilovací antistresové vajíčko

Tímto výčet sportvích aktivit rozhodně nekončí. Příště se zaměříme na cyklistiku a další sporty, ke kterým nabízíme příslušenství.  Do té doby přejeme hodně sportovních úspěchů.