Buďte originální s hodinami na zeď

Lidé měří čas od úplných počátků jejich existence. V dřívějších dobách si samozřejmě nemohli dovolit luxus dnešních lidí, kteří mají přesný čas zaznamenávaný hodinkami nebo mobilními telefony, které mohou nosit permanentně u sebe. Nemůžeme sice přesně určit, kdy si lidé začali čas uvědomovat, ale víme, že jej sledovali pomocí přírodních jevů, které se pravidelně opakovaly - noc a den či zimní období, podle kterých mohli alespoň částečně usoudit, kolik času uplynulo.

Stejně tak nemůžeme přesně říct, jaké hodiny byly úplně na počátku, ale mezi první jednoznačně patřily ty sluneční, které můžete na některých místech vidět dodnes. Dalšími byly například hodiny vodní nebo písečné. První stojanové odbíjecí hodiny se začaly vyrábět zhruba v 11. století. Takové hodiny však ještě neměly ciferník a danou hodinu vydávaly zvuky, podle kterých lidé mohli určit, kolik je hodin. S prvními ciferníky se výroba hodin o dost zjednodušila. Hlavně bylo možné hodiny zmenšit a nosit je s sebou v kapse, o což se postaral začátkem 16. století záměčník a hodinář Peter Henlein... Od té doby ale uteklo hodně času. V dnešní době už je na trhu takové množství různých druhů hodin a hodinek, že je čím dál složitější si vybrat.

Buďte originální s hodinami na zeď Buďte originální s hodinami na zeď Buďte originální s hodinami na zeď

V dnešní uspěchané době, kdy by většina lidí potřebovala, aby měl den ještě o pár hodin víc, je velmi důležité mít přehled o tom, kolik je hodin. Obliba kapesních hodinek na řetízku už sice téměř ustala, ale nahradil ji velký zájem o hodinky náramkové, jejichž pásečky jsou vytvářeny z těch nejrůznějších materiálů. Kůže, kov, silikon či další jiné druhy plastu patří mezi ty nejčastěji používané. Takové hodinky můžete pohodlně nosit všude s sebou.

Doma sice také můžete využívat náramkové hodinky, ale je celkem zvykem, že má každá domácnost alespoň jedny nástěnné hodiny. Doba jde nezastavitelně dopředu a na velké většině elektrických spotřebičů jsou digitální hodiny, pokud byste však chtěli zůstat věrní staré dobré klasice, ale zároveň byste chtěli být originální a moderní, můžete se podívat na naši nabídku designových nástěnných hodin. Ty jsou také vyráběny v mnoha podobách, tvarech a barvách.

Buďte originální s hodinami na zeď

Tady máme na ukázku moderní nástěnné hodiny se srdíčky, které výborně vyzdobí každou místnost Vašeho domova. Celé hodiny se skládají z analogového ciferníku a srdíčkových komponentů, kterými si hodiny můžete vyzdobit. Můžete tak popustit uzdu své fantazii a vytvořit na stěně takové kreace, které se Vám nejvíce zalíbí. Srdíčka i celé hodinky jsou jako zrcadla, takže je můžete využít i ve chvílích, kdy u sebe žádné nemáte a chcete se přesvědčit, že vypadáte pořád dobře.

Ze všech komponentů musíte sundat ochrannou slídu, která sice zabraňuje poškrábání jejich povrchu, ale zároveň na nich vytváří nepěknou vrstvu. V balení u hodin je přibalené celé platíčko lepících polštářků, které lepí z obou stran a které zařídí, aby Vám hodiny a srdíčka pevně držely na zdi. Samozřejmě se vůbec nemusíte držet původního formátu srdce, můžete být kreativní a z přiložených srdíček, která jsou ve třech různých velikostech, vytvořit ty nejrůznější obrazce, například malé čtyřlístky nebo kytičky.

Buďte originální s hodinami na zeď Buďte originální s hodinami na zeď Buďte originální s hodinami na zeď

Jak si můžete všimnout hned na úvodním obrázku, velkou výhodou těchto hodin je jejich neutrální barva, díky které se hodí opravdu kamkoliv. Nemusíte tak řešit fakt, že hodiny nebudou ladit k vymalování Vašich stěn. Samozřejmě je spousta dalších zajímavých provedení, která Váš byt či dům krásně vybaví. Do kuchyně jsou perfektní hodiny ve tvaru pánvičky s volských okem uprostřed, do studentského pokoje jsou pro změnu velmi pěkné náštěnné hodiny s velkými číslicemi, které vypadají velmi živě a mladistvě. Vybrat si můžete jednoduše jakýkoliv model.

A hlavně nezapomeňte sledovat čas... Nedochvilné lidi totiž nemá nikdo rád! :))