Je tu jaro a tak je na čase oživit Váš příbytek nějakým novým doplňkem nebo novou dekoraci. Když jsem se koukala na hromádku klubíček, které doma mám, řekla jsem si, že si dekoraci udělám sama. Rozhodla jsem se uháčkovat barevného šnečka. Záleží jenom na Vás, jakou barvu a velikost zvolíte. Fantazii se meze nekladou. Ale čím barevnější, tím více zaujme pozornost okolí.

Potřebujeme:

- různe zbytky vlny nebo zbytky háčkovacích přízí

-háčky různých velikostí (velikost háčku volíme podle tloušťky vlny)

-knoflíčky, korálky nebo plastové oči

 

Vybereme si libovolnou vlnu nebo háčkovací přízí a podle tloušťky vlny/příze si zvolíme i vhodný háček. Při tvorbě šneka jsem použila tuhle sadu hliníkových háčků. Z této sady jsem si pak vybrala vhodné háčky. Začneme řetízkem v délce 20 oček a pak děláme dlouhý sloupek ze všech 20 oček. Celý postup opakujeme a uděláme obdélnik v délce, kterou si sami zvolíme, podle toho jak velkého chceme šneka udělat. Já jsem si zvolila délku cca 22 cm a šířku 11 cm. Celý obdélnik po délce sešijeme a šev posuneme do středu, aby ho nebylo po okrajech vidět. Celý díl srolujeme a tím nám vznikne ulita. První část práce máme za sebou.

 


              vlna a háčky začínáme díly

 

 

Začneme dělat  další díl šneka. Vybereme si jinou vlnu nebo přízí a taky k tomu zvolíme vhodný háček podle tloušťky vlny. Celý díl musí být širší i delší než první díl. Já jsem udělala 24 řetízkových oček a pak jsem dál pokračovala dlouhým sloupkem. Díl jsem udělala dlouhý cca 28 cm. Po dokončení jsem díl přeložila na tři části a sešila po délce. Hlavu šneka uděláme srolovaním 1/3 dílu a zapošitím ze spodu. Na hlavu nalepíme nebo našijeme oči pro šneka. Oči uděláme z knofíčků, korálků nebo použijeme nalepovací oči. Uděláme ještě tykadla, jednoduše řetízkem z 10 oček. A samozřejmě nesmíme zapomenout na neodolatelný úsměv pro šneka :) Teď nám již zůstava jenom dodělat šneka. Ulitu dáme na díl s hlavou a přichytíme tak, aby šev nebylo vidět.

 


              první díl pop hotovo

 

U nás má šnek místo v dětském pokoji a je jenom na Vás, kde najde místo šnek ve Vaši domácnosti tak, aby zaujal všechny návštevníky.