Máte doma akvárium s rybičkami či uvažujete o jeho pořízení? Pak je tento blogový článek určen právě Vám. Různé akvarijní potřeby můžete najít v sekci Akvarijní potřeby.

 

Dekorační kamínky

Pokud chcete, aby akvárium bylo zároveň interiérovým doplňkem, je vhodné jej vyzdobit různými dekoracemi jako jsou například nejrůznější kamínky. Velice pěkně budou na dně akvária vypadat barevné dekorativní kamínky do akvária, které jsou z přírodního kamene. Další možnou variantou jsou nikoli přírodní, ale skleněné kamínky, kde si můžete vybrat ze 14 barev podle vlastní fantazie. Tyto kamínky můžete také samozřejmě využít na zakrytí hlíny v květináčích či do váz.

 

Barevné dekorativní kamínky do akvária  Dekorační kamínky do akvária - 10 ks Barevné kamínky do akvária

 

 

Další akvarijní dekorace

Dno akvária jsme posypali kamínky a nyní je vhodné do něj umístit několik dalších dekorací. Je možné použít například různé imitace vodních rostlin, řas či korálu. Akváriu jistě dodá na originalitě vznášející se pestrobarevná medúza, která dokonale zapadne do okolního prostředí a je téměř k nerozeznání od živé. Kromě umělé fauny můžete využít i silikonové imitace zářivých korálů, sasanek či celých květin.

 

Medúza - dekorace do akvária  Dekorace do akvária - květina Dekorace do akvária - silikonový korál Dekorace do akvária korál - 6 barev

 

Pokud nechcete zůstat pouze u doplňků napodobujících vodní svět, můžete použít i svítící LED pásek do akvária, kterým můžete hezky obzvláštnit horní okraj akvária. 

 

Silikonová řasa - dekorace do akvária Silikonová řasa do akvária - ve 2 barvách Svítící LED pásek do akvária - na výběr z 5 barev  Robo-rybička - ve 4 barvách

 

Také vůbec nemusíte zůstat jen u chovu živých rybiček, zejména pokud podezíráte své děti, že by se o rybky neuměly náležitě postarat, a můžete v akváriu nebo jen v jakékoli jiné nádobě na vodu pouštět robo-rybičky, se kterými si děti parádně vyhrají.

Technické vybavení akvária

Kromě toho, aby akvárium vypadalo pěkně na pohled, musí samozřejmě rybičkám či jiným vodním tvorečkům poskytnout určité zázemí. Nepostradatelnou součástí jsou filtry, hadice na přívod kyslíku, teploměry, pH testery či kartáč na samotné mechanické čištění akvária. Pokud nemáte čas krmit své rybičky či jedete na delší dobu pryč, pořiďte si automatické akvaristické krmítko, které lze použít pro vločkové krmivo či granule.

 

Doplněk do akvária - vzduchovací hadice 60 cm Vnitřní molitanový filtr do akvária Ponorný teploměr do akvária


Automatické akvaristické krmítko pro ryby Magnetický kartáč na čištění akvária Digitální pH tester


Doufáme, že jsme Vás alespoň trochu inspirovali k dovybavení svého akvária či navnadili k jeho pořízení.