stojánky

Milovnice šperků mnohdy řeší otázku, kam všechny své poklady uložit. Přeci je nemůžeme jen tak nechat povalovat se po poličkách a nechat na ně usedat prach. Řešením jsou uzavíratelné šperkovničky či různé zdobené stojánky na prstýnky, řetízky a náušnice.

Dokonale chráněné bude Vaše třpytivé bohatství v uzavíratelných šperkovničkách. V naší nabídce najdete krásně barevné, textilem potažené, s jedním patrem či vícepatrové. U většiny je samozřejmostí zrcátko na vnitřní straně víka. Červená šperkovnice se dvěma patry je z vnější strany zdobena orientální vyšívkou. Náročnější z Vás zajme šperkovnice se třemi patry potažená umělou kůží s raženým vzorem a ozdobným kováním.

 

Jednopatrová šperkovnice - ve 4 barváchČervená šperkovnice s malým zrcadlemStojánek na náhrdelníky - ve 4 velikostechStojánek na šperky ve tvaru stromečku - ve 2 barváchCestovní šperkovnice - 4 barevné variantyStojánek na prstýnky ve tvaru rukyŠperkovnice ve tvaru dámské lodičky ve 2 provedeníchStojánek na náušnice - 2 či 4 stěny

Chcete-li mít přehled o všech Vašich špercích či je dát na odiv návštěvám, skvěle poslouží různé stojánky. Plastová ruka je vhodná zejména na prstýnky, avšak pověsit se na ni dají i náramky. Náhrdelníky a řetízky naopak vyniknou na černém stojánku, který určitě znáte z výloh klenotnictví. Originálním kouskem je beze sporu stojánek na šperky ve tvaru stromečku, na který lze zavěsit náušnice, náhrdelníky a náramky. Do misky pak můžete uložit třeba peckové náušnice, které pověsit nelze.

Velmi populární a cenově dostupnou záležitostí jsou pak plastové stojánky v černé či čiré barvě, které jsou vhodné jak na peckové náušničky, tak na ty visací. 

Stojánky na 36 párů náušnic

 

Stojánky vlastní výroby snadno a rychle

Kreativní duše si mohou vytvořit stojánky samy. Není třeba složitě shánět potřeby k jejich výrobě. Určitě něco najdete doma. 

 

Potřeby pro vytvoření stojánků

 

Pro výrobu prvního stojánku je potřeba dřevěný rámeček. Pokud máte pěkný, barevný, není třeba ho nijak upravovat. Já jsem použila starý rámeček, který jsem se rozhodla vylepšit. Karbonová folie má tu výhodu, že jde snadno přilepit. Navíc má atraktivní 3D efekt a lze si vybrat z více barev. Na vyříznutí obdélníku z folie je vhodné použít lámací nůž, se kterým pak snadno vyříznete i vnitřní otvor. Nakonec pak jen připnete připínáčky. Pokud se Vám jejich stříbrná barva příliš nehodí, lze přetřít jejich hlavičky třeba barevným lakem na nehty. 

 

Stojánek na šperky z rámečku

 

Hotový rámeček pak můžete vyplnit kartonem či nějakým pěkným obrázkem a postavit jako klasický fotorámeček nebo pověsit na zeď. Ve druhém případě pak bude stojánek vhodný i pro dlouhé řetízky a náhrdelníky.

 

Druhý stojánek byl vyroben z roličky od toaletního papíru. Tu lze nahradit srolovanou čtvrtkou. Roličku jsem obalila opět karbonovou folií, která se mi osvědčila při úpravě rámečku. Roličku lze vylepšit i balícím papírem či omotat například třpytivou lepící páskou. Náušničky věšte pravidelně kolem dokola, aby se přeci jen stojánek nepřevrátil.

Stojánek z roličky

 

Věříme, že Vás náš článek inspiroval a výroba vlastních stojánků Vás bude bavit.