Všichni víme, že hodinky jsou velice praktická a fajnová věc. Ale co takhle hodinky, které jsou zároveň ozdobou? A ještě k tomu na řetízku? První kapesní hodiny vznikly už kolem roku 1500, ale na počátku 19. století byly zastíněny náramkovými hodinkami. Jak ale všichni víme, je v dnešní době velice moderní vracet se k věcem z dob minulých a výjimkou nejsou ani hodinky na řetízku. Můžeme být proto rádi, že si můžeme vybírat ze širokého spektra velikostí a tvarů právě takových hodinek.

Retro a Vintage

Snad všechny milovníky retro stylu potěší hodinky na řetízku. Vždyť jsou to hodinky, které mají svojí tradici a proto se rozhodně řadí mezi věci, které každý retro milovník musí mít. Je tu proto celá přehlídka hodinek. Prvním představitelem klasických retro hodinek jsou kapesni hodinky s ornamentem v bronzové barvě. Jsou to hodinky, které jsou překryty neobyčejným ornamentem s délkou řetíku 26 cm. Podobnou variantou jsou Vintage hodinky na řetízku, u kterých si můžete vybrat ze tří provedení. Délka řetízku je až 80 cm a proto si je můžete pověsit na krk a mít nejen hodinky, ale i náhrdelník. Pokud si do Vintage stylu přimícháme trochu té přírodní tématiky, vznikne nám úžasný doplněk v podobě hodinek na řetízku s motýlím motivem. Pro ty největší vyznavače retro stylu jsou tu hodinky ve tvaru fotoaparátu. V těchto hodinkách se spojují snad všechny prvky retro stylu - dokonce i řetízek si můžete nastavit na kapesní hodinky nebo na řetízkové hodinky.

 

 

           Kapesní retro hodinky s ornamentem - bronzovéVintage hodinky na řetízku - tři provední Vintage hodinky na řetízku s motýlím motivemHodinky na řetízku ve tvaru fotoaparátu

 

 

 

Řetízkové hodinky se zvířecími motivy

Zvířátka jsou velice populárním motivem snad všude. Můžeme se s nimi setkat v oblasti módy, plakátů, sešitů atd. Proto se zvířecí motiv chytl i u řetízkových hodinek. Velice kouzelné hodinky vytvořil motýlek, který sedí na hodinkách. Tyto hodinky i přesto, že mají výrazný motiv, jsou drobné a proto se perfektně hodí pro každou jemnou a decentní dámu či slečnu. Dalším hitem jsou hodinky, které jsou ve tvaru slona. Zde by už kdokoliv mohl mít pochybnosti o tom, zda se jedná o pouhý přívěsek nebo skutečné hodinky. Nemluvě o tom, že hodinky s motivem slona Vám mohou sloužit také jako talisman. Další v nabídce jsou hodinky na řetízku pro milovníky zvířat a zvláště koní. Rozhodně tyto hodinky ocení dospívající dívky, pro které se tak často stává kůň oblíbeným zvířetem. Pokud se bavíme o zvířecích motivech, nesmí chybět samozřejmě motiv sovičky. Tyto hodinky se sovičkou jsou ještě obohaceny o zvláštní efekt - pokud se chcete podívat na hodinky, otevřou se sovičce křídla.

 

 

       Hodinky na řetízku s motýlkemHodinky na řetízku ve tvaru slonaHodinky na řetízku s motivem koně Originální hodinky na řetízku - sova s překvapením

 

 

 

Originální kousky

Pokud patříte mezi ty, kteří jsou náročnější a očekávají od produktu pořádnou parádu a originalitu, pak samozřejmě existuje speciální nabídka i v této kategorii. Za skvělý nápad považuji samonatahovací hodinky na řetízku. Můžete je připnout k vestičce nebo k čemukoli jinému a myslím, že co se týče originality se rozhodně neztratíte. S dalšími hodinkami se přesuneme spíše ke zmodernizované verzi hodinek na řetízku. Jejich motivy kopírují moderní vzory, ke kterým patří leopardí vzor či motiv Eiffelovy věže. Pro romantické duše se hodí zejména hodinky s motivem květin. První na řadě jsou hodinky s obrázkem ptačí klece. Další hodinky v podobném stylu jsou hodinky s motivem ptáčka a květin.

 

 

     Samonatahovací hodinky na řetízku Závěsné hodinky s řetízkem - 4 motivyŘetízkové hodinky s obrázkem ptačí kleceZávěsné hodinky s motivem ptáčka a květin

 

 

Pokud předchozí přehlídka hodinek na řetízku stále není to, co si přesně představujete, můžete nahlédnout do našich kategorií závěsné hodinky nebo retrohodinky.