Patříte mezi milovníky hudby a rádi jí poslucháte při jízdě v automobilu? Problém může nastat, pokud máte v autě starší autorádio bez USB portu, CD mechaniky nebo slotu pro paměťové karty. Někomu nemusí také vyhovovovat dnes již poněkud zastaralá CD mechanika. Nevýhodou klasických CD disků mohou být i nekompaktní rozměry, nefunkčnost při poškrábání a celkově špatná přenositelnost. Není nutné hned utrácet tisíce za modernější a lépe vybavené autorádio. Jednoduchým a levným řešením je FM transmitter.

Princip fungování tohoto přístroje je založen na rádiových vlnách. Jedná se většinou o drobné zařízení, které se zasouvá do autozapalovače. Je vybaveno obvykle několika dalšími porty pro různá média (USB port, slot pro paměťové karty nebo jack konektor pro přehrávače a telefony). Následně je pak po zasunutí flash disku, MP3 přehrávače nebo paměťové karty do příslušné zdířky transmitteru odvysílán zvuk z těchto médií v podobě rádiových vln na FM frekvencích (obvykle 87,5 – 108 MHz), které dokáže přijmout kterékoliv autorádio jako klasické rozhlasové vysílání. Na přístroji je třeba nastavit takovou frekvenci, která není dosud využívaná některou z rozhlasových stanic, a stejnou frekvenci je nutné naladit na autorádiu. Poté poté není signál blokován a zvuk je přenášen.

V následujících řádkách Vám představíme některé dostupné transmittery z naší nabídky.

Ty, kteří nejsou nároční a chtějí nakoupit co nejlevněji, plně uspokojí transmitter Klasik, který je cenově dostupný pro každého. Je standardně vybavený slotem na SD / MMC paměťovou kartu a USB portem pro načtení hudby přímo z flashdisku. Navíc je vybaven sluchátkovým konektorem pro přehrávání hudby z přehrávače nebo iPodu.  

FM transmitter

Transmitter s dálkovým ovládáním určený speciálně pro iPhone nebo iPod určitě potěší majitele těchto Apple výrobků. Jednoduše ho připojíte k telefonu či přehrávači a následně vyberete vhodnou frekvenci, na kterou naladíte i Vaše autorádio. Napájení je zajištěno nabíječkou do auto zásuvky.  

FM transmitter

Na dlouhých cestách nemusíte jen poslouchat hudbu, ale můžete také přehrávat i videa nebo obrázky. To umožňuje tento přístroj s 1,8'' TFT displejem vybavený USB portem a slotem pro paměťovou kartu. Samozřejmostí je podpora formátů GIF, JPG, BMP, MP3, WMA, ASF a WAV.  

FM transmitter

Některé zařízení jsou vybavené také bluetooth handsfree zařízením pro snadné a bezpečné vyřízení hovorů v průběhu jízdy. Transmitter nalevo je navíc vybaven dlouhým flexibilním krkem, který Vám umožní polohovat Váš přístroj do nejvhodnější pozice. Váš hlas je snímán pomocí mikrofonu integrovaného v transmitteru tak, že druhá strana rozdíl v kvalitě oproti běžnému hovoru nepozná.

FM transmitter s bluetoothFM transmitter

Výhoda polohovacího otočného krku spočívá v tom, že ho s úspěchem použijete v místech, kde transmittery klasické konstrukce překážejí. Nepřehlédněte proto tento otočný multifunkční FM transmitter v originálním designu.

FM transmitter

Náročnějším zákazníkům, kteří hledají propracovanější provedení, doporučujeme například tyto dva FM MP3 transmittery s LCD displejem a dálkovým ovládáním v různých barevných provedeních displeje a samotného zařízení. 

FM transmitterFM transmitter

Jako příslušenství doporučujeme zakoupit například trojnásobný rozbočovač autozásuvky, který z jedné zásuvky autozapalovače udělá hned tři. Tento produkt je opravdu velmi praktický, neboť většina osobních automobilů je vybavena pouze jednou zásuvkou autozapalovače, takže Vám pak již nezbyde místo pro zapojení navigace nebo nabíječky pro telefon. Rovněž si nezapomeňte dokoupit také flashdisk. V naší nabídce je naleznete v několika desítkách různých provedeních a kapacitách. Spolehlivě Vám bude sloužit standardní flashdisk s kapacitou 8GB. Naopak za netradiční a originální lze označit flashdisk zabudovaný v ploché kartě s potiskem aut.

Trojnásobný rozbočovač autozásuvkyFlash diskFlash disk

Spolu s transmitterem také využijete SD paměťové karty, které nabízíme ve třech různých kapacitách. Pro opravdové hudební nadšence je vhodná karta o kapacitě 32 GB, na kterou se Vám spolehlivě vejdou všechny Vaše soubory s hudbou. Karta o kapacitě 16 GB představuje zlatou střední cestu. Nejmenší kapacitu z karet, které nabízíme, má 8 GB SD karta.

SD kartaSD karta 16 GBSD karta 8 GB

Přejeme Vám mnoho najetých kilometrů bez nehody za doprovodu Vaší oblíbené hudby.