Máte rádi drobné a jednoduché dekorace, které rozzáří Váš interiér, dáreček i košík s kořením během okamžiku? Neváhejte a vyrobte si podle našich návodů během deseti minut pestrobarevné kolíčky i dekorace do květin. Zvládne to úplně každý!

 

Pestrobarevné kolíčky

Zdobení kolíčků je velmi jednoduché, vhodné na vyrábění i pro úplné začátečníky, ale zároveň velmi příjemné na pohled. Oživí Vaši nástěnku, dáreček, kalendář, motivační cedulku i košíček s kořením. Fantazii se meze nekladou. A stačí Vám pouze tři základní "suroviny" - barevné dřevěné kolíčky, barevné dřevěné knoflíčky a tavící pistole.

Postup je velmi jednoduchý! Nejprve si vezměte noviny jako podložku, abyste si při práci s tavící pistolí neponičili stůl. Poté vezměte barevné kolíčky a přiřaďte k nim podle Vašeho vkusu barvy knoflíčků. Připravte si tavící pistoli a vždy opatrně naneste lepidlo o velikosti antiperle na vrchní část kolíčku v místě, kde chcete knoflíček přichytit. Přiložte kytičku a chvilku přidržte, aby se opravdu dobře přichytila. Tento postup opakujte dokud Vám nedojdou nápady na barevné variace :)

Jako dekoraci můžete zvolit kromě květinek i další motivy - například dřevěné nalepovací berušky i srdíčka. Milý dáreček, který potěší Vaše nejbližší, můžete vyrobit i na poslední chvíli. Zdobení kolíčků si určitě oblíbíte :)

 

Dekorace do květináče

Dalším způsobem, jak velmi snadno zútulnit Váš interiér, je květinová dekorace. Drobné kvítky dřevěných kolíčků doplní barevně Vaše živé květiny a jejich výroba Vám opět nezabere déle než deset minut! Kromě tavící pistole a knoflíčků si tentokrát připravte ještě špejle. Ty můžete použít v přírodní barvě nebo je natřít v různých barevných kombinacích. Spodní část, kterou budete dekoraci zapichovat do květináče, můžete zbrousit do špičky nebo si rovnou pořídit špejle na špíz, které jsou z jedné strany krásně špičaté - jak dělané pro zapichování do květináče :)

Postupujte stejně jako u dekoračních kolíčků. Lepidlo tentokrát naneste přímo na kolíček a poté přiložte nešpičatou část špejle. Na špejli můžete přilepit i několik kytiček - přizpůsobte dekorace vždy podle Vašeho vkusu a podle barevného ladění interiéru.

 

A kam všechny barevné kolíčky a dekorace umístit? Na přáníčko, na dárkovou taštičku, na koření i motivační cedulku. Vytvořte si jednoduchou nástěnku pouze ze stuhy a barevných kolíčků a získáte super místo pro Vaše fotky a pohledy nebo přidejte na zadní stranu magnet a ozdobte si ledničku :)