Všem lidem prospívá dopřát čas od času duši uvolnění. Odpočinek obnovuje totiž životní sílu a veselá nálada prázdnin rozežene každý smutek.

Lucius Annaeus Seneca

 

Moderní doba s sebou nese vysoké nároky na životní tempo a pracovní výkonnost. Jsme neustále v jednom kole. Když už nás nezaměstnává práce, tak je to rodina. Utrhnout si kousek času, který bychom mohli věnovat sami sobě se stává uměním. Přitom odpočinek je pro tělo i mysl nepostradatelný. Dokáže nás zbavit napětí, stresu a únavy.

Zařaďte relaxaci do svého každodenního života. Najděte si chvilku, byť i jen pár minutek, kdy budete moci nerušeně načerpat energii. Základem je tedy klidné prostředí. Někomu vyhovují spíše procházky v přírodě, jinému cvičení jógy nebo masáž. Dobře postačí i obyčejná koupel plná horké vody s voňavou pěnou, zapálené svíčky a sklenka dobrého vína či koňaku.

Plameny svíčky umí krásně navodit příjemnou poklidnou atmosféru a zároveň jsou vděčným dekorativním prvkem. Mohou být parfemované, různě barevné i tvarově rozmanité. Doby, kdy byly zhotoveny pouze z vosku, již dávno pominuly. Dnes lze na trhu objevit i LED svíčky s barevnými světelnými variacemi. S klidem můžete opustit místnost, ve které jsou zapáleny.

Romantická LED svíčka v 5 barvách Kulatá svíčka s dekorem růžiček

Protože teplá voda může pokožku vysušit, nezapomeňte do koupele přidat speciální pěnu či olej, který nejen hydratuje pokožku, ale uvolnuje postupně vůni, která pohladí Vaši duši. Vložíte-li do koupele speciální růžové lístky, které obsahují přírodní rostlinný olej, esenciální olej, glycerin a mléko bude lázeň působit velmi romanticky.

Sada růží do koupele

Proměnit svoji koupelnu v oslňující lázně můžete již při samotném napouštění vody. K tomu poslouží svítící perlátor, který se napojí na vodovodní baterii. Pak už jen stačí pustit kohoutek a nechat rozzářit proud vody.

Svítící perlátor

Odpočinek  v pohodlném křesle či na gauči má také něco do sebe. Aby Vám při zasnění nepadala hlava do stran a nebolelo Vás za krkem, podložte si krk tvarovacím polštářkem ve tvaru květiny, který se snadno přizpůsobí aktuální potřebě. Pusťte si relaxační hudbu, zavřete oči a myslete na něco krásného.

Tvarovací polštářek ve tvaru květiny

Neutuchající popularitě se těší masáže. Jsou staré jak lidstvo samo a rovněž právě ty si většina z nás spojuje s uvolněním nejen ztuhlých svalů, ale i duše. Líbí se nám ten pocit, že my můžeme jen tak lenošit a někdo další o nás pečuje. Nemusíte hned navštěvovat drahá wellness centra, odpočinkovou masáž si můžete vychutnat i v prostředí Vašeho domova, stačí zapojit blízkou osobu či partnera a nechat se hýčkat šikovnými prsty i praktickými masážními pomůckami.

Drbátko ve tvaru metličky je výbornou pomůckou pro masáž hlavy, které pomáhá rozproudit krev ve vlasové pokožce, čímž kromě uvolnění podporuje i růst vlasů. Plastovou chobotnicí jemně vmasírujte aromatický pečující olejíček určený pro pokožku. Masírovat tak můžete nejen záda, ale i hýždě, tak podpoříte lymfatický systém, a dámy tak mohou zabojovat proti nevítané celulitidě. Více zbraní proti nevzhledné pomerančové kůži naleznete v kategorii Wellness.

Pomůcka na masáž - chobotnice Pomůcka na masáž hlavy

Magnetické masírovací koule můžete ukrýt do šuplíku Vašeho pracovního stolu. Ve chvilkách pauzy si s nimi můžete promasírovat ztuhlé dlaně a prsty ať už od dlouhého psaní na počítači či jiné práce, kde jsou ruce více zatěžovány. Uvidíte, že po chvilce masírování Vám půjde práce lépe od ruky. Stejně dobře Vám poslouží dřevěné masážní válečky pro masáž chodidel, které pomohou uvolnit napětí v nohou. Tuto pomůcku ocení zejména číšníci, kadeřnice a všichni ostatní, kteří většinu dne prostojí.

Magnetické masírovací koule do dlaní

 

Spousty nerušených chvil plných příjemného odpočinku Vám přeje tým PoštovnéZDARMA.cz