„Ukaž mi svou zahradu a já ti řeknu, jaký jsi člověk."

Alfred Austin

Zahradu si lidé pořizují z nejrůznějších důvodů. Většina lidí vlastní užitkovou zahradu, kde pěstuje stromy, ovoce a zeleninu. V dnešní době je moderní mít u domu zahradu k relaxaci či aktivnímu odpočinku. Pro vytvoření odpočinkové a okrasné zóny si můžete najmout zahradního architekta, který Vám navrhne zahradu přesně podle našich potřeb. K vědeckým, výzkumným a pedagogickým účelům slouží specializované botanické zahrady a arboreta. Arboretum je zvláštní druh botanické zahrady specializující se na pěstění dřevin. Zahrady mohou mít nejrůznější podoby např. vodní zahrady, zenové zahrady či japonské suché zahrady. Ty pak mohou být kombinované s dalšími prvky jako jsou aleje, parky či lesoparky. 

V naší kategorii produktů Na zahradu najdete nejrůznější pomocníky, doplňky a semínka.

Pojďme se podívat na ty nejzajímavější.

Zahradní náčiní 

Jedním z nejdůležitějších pomocníků je set, který se skladá z lopatky, hrabiček a rýče. Je vhodný pro práci s květinami v květináči či pro přesazování a úpravu rostlin. Každý kutil by si měl chránit své ruce při práci s ostrými předměty před pořezáním. Výborné jsou rukavice s ocelovými vlákny. Velkým hitem se stala flexibilní zahradní hadice, která se roztáhne až na trojnásobek své délky. Snadno se skladuje a je velmi lehká. Pořiďte si i praktickou hlavici na hadici, díky které bude zalévání hračka. Pěstujete-li rostliny, které potřebují stálý přísun vody, praktickou pomůckou je plastový zavlažovací kolík. Jednoduše ho připevníte na lahev a rostliny budou mít trvalý a pozvolný přísun vody. Jestliže zapomínáte, kam jste zaseli jaké semínko, pomůžou Vám plastové popisovatelné cedulky pro zahrádkáře. 

Zahradní set - lopatka, hrábě, rýč  Sada zahradního náčiní 7 v 1 v praktickém pouzdru  Ochranné rukavice proti pořezání - 1 pár

Flexibilní zahradní hadice  Zahradní příslušenství - plastový zavlažovací kolík, 4 kusy  Plastové popisovatelné cedulky pro zahrádkáře - 100 kusů

 

Houpací síť

Rádi lenošíte za světla slunce a zpěvu ptáků? Pořiďte si houpací síť, která Vám poskytne pohodlí. Snadno jí zavěsíte pomocí kovových ok. Houpací síť pochází od indiánů kmene Taíno - původních obyvatel ostrova Haiti. Dříve byla užívána psádkami lodí, umožnila pohodlný odpočinek s minimálním nárokem na prostor.

Barevná houpací síť

 

Solární světla

Solární světla jsou vhodným ekonomickým řešením, jak osvítit chodník či příjezdovou cestu na Vaší zahradě. Přes den se světlo nabíjí od slunce a v noci svítí. Některá světla poslouží i jako dekorace, např. solární LED lampa ve tvaru tulipánu či solární lampion. Ten vytvoří perfektní atmosféru při různých oslavách a party.

Venkovní solární LED lampa ve tvaru tulipánu  Venkovní solární LED lampa - černá  Solární lampiony - dekorace na zahradu

 

Semínka

Jistě už jste viděli obrázky fialových rajčat, barevné kukuřice či papriky. Nyní si takovou zeleninu můžete vypěstovat i Vy a to od semínka! V nabídce máme semínka nejen zeleniny ale i květin. Zkuste vypěstovat svůj vlastní špenát, modrou pivoňku či malou kulatou mrkev. Podívejte se sami na celou kategorii produktů.

10 semínek - barevná kukuřice  20 semínek - fialové rajče  20 semínek různobarevné sladké papriky

 

Přejeme Vám mnoho hezkých chvil na Vaší zahrádce a pěstitelských úspěchů :-)