Čerstvé ovoce, led, svěží perlivá voda. Tyto ingredience jsou v létě více než populární. Připravit z nich můžete nejrůznější variace nápojů, které můžete servírovat na perfektní párty i při relaxaci na Vašem balkóně. Užijte si slunečné dny se vším všudy a zkuste některý z našich receptů - rychle a díky našim pomůckám do domácnosti i kreativně!

Sangria

Osvěžující nápoj pochází z přímořské oblasti. Sangria je oblíbená zejména ve Španělsku a Portugalsku a její tradiční přísadou je červené víno a čerstvé ovoce. Recept je natolik rozšířený, že existuje řada úprav a nápoj si tak můžete připravit přesně podle Vašich chutí s drobnými obměnami. My Vám přinášíme tradiční recept obsahující právě zmíněné ingredience a rovněž méně obvyklou variantu z vína bílého.

Tradiční recept na sangrii                                                                   Sangria z bílého vína

- čerstvé ovoce (meloun, kiwi, broskve, hrušky atp)                       - čerstvé ovoce

- 1l jemně perlivé vychlazené vody                                                     - jemně perlivá vychlazená voda

- limetka                                                                                                  - led

- 7 dl červeného vína                                                                            - bílé víno

- 2 dl pomerančového džusu                                                             - ananasový džus

- 2 dl bílého rumu 

- led

Při přípravě využijte pomocníky, kteří Vám usnadní práci i závěrečné dekorování nápoje. Nakrájené ovoce vložte do džbánu a zalijte jej bílým rumem (pokud chcete nápoj odlehčit, tvrdý alkohol můžete vynechat). Přidejte ostatní ingredience a nechte dostatečně dlouho vychladit. Sklenici můžete dekorovat oblíbeným ovocem.

     Praktická pomůcka na loupání citrusůStylová nálevka na vínoKráječ na ananas

 

S kapkou alkoholu

Oblíbenými se v posledních letech staly koktejlové bary, které nabízejí tradiční Mojito, Cuba Libre, Piña Coladu či Cosmopolitan. Všechny tyto nápoje zpravidla obsahují minimálně jeden druh tvrdého alkoholu, připravit můžete ale i podařené verze pro řidiče. Pokud nemáte trpělivost na složité a zdlouhavé míchání, připravte si s námi populární a přitom velmi jednoduché Cuba Libre.

Cuba Libre

- 2 dl limonády typu kola

- 1 ks limetky

- 4 cl bílého rumu

- led

Do vysoké sklenice vložíme led a zalijeme jej kolovým nápojem. Přidáme bílý rum a šťávu z limetky. Plátek limetky schováme na dekoraci sklenice.

          Mini ruční odšťavňovačMini pípa pro nápoje v PET lahvíchBarevné značky na sklenice

 

Smoothie

Smoothie je nápoj plný vitaminů, minerálů, antioxidantů a vlákniny - je totiž složen výhradně z ovoce či zeleniny. Doplnit jej můžete cukrem, medem, oříšky i ovesnými vločkami - záleží pouze na Vašich chutích. Příprava je velmi jednoduchá a pokud použijete opravdu čerstvé ovoce, nemusíte se obávat konzervantů nebo chemických barviv, které se často do komerčních výrobků prodávají.

Ingredience                                                            

- 1 x banán

- 1 x hrst malin

- 1 x hrst borůvek

- 1 x lžička medu

- 200 ml čerstvé šťávy z jablek

- led

Ovovce vložíme do mixéru a umixujeme do hladka. Přidáme med, šťávu z čerstvých jablek a led. Pro větší svěžest můžeme použít ovoce mražené. Použité ovoce můžete jednoduše měnit podle svých chutí.

Skleničku se smoothie ozdobte například kolečky banánu či kousky pomeranče. Chuť zvýrazní pár kapek limetky, kterou můžete dávkovat pomocí skvělého Citrus spreje.

       Stylový kráječ na banánLoupač na pomeranč - tvar šnečkaCitrus sprej - set 2 kusů

 
Ledová káva

Fanoušci kávy si ji neodepřou ani v nejparnějších dnech. Právě pro ně byla stvořena ledová káva, pochoutka spojující denní dávku kofeinu a osvěžení v jednom. Nápoj připravíte velmi rychle pomocí šejkru, do něhož nalijete mléko, přidáte instantní kávu, cukr a led. Kávu můžete dochutit nejrůznějšími příchutěmi, které se prodávají jako sirupy. Mezi oblíbené patří třeba příchuť kokosu, vanilky nebo čokolády. Poměr ingrediencí upravíte jednoduše podle Vašeho zvyku.

Ingredience

- instantní káva                                                        

- led                                       

- cukr

- mléko

                  Elektrický šlehač na mléčnou pěnu - na výběr ze 4 barevSada designových lžiček "Help me" - 2 barvyKoktejlový šejkr z nerezové oceli

 

 

Nezapomeňte koktejly podávat tak, aby se chutě jenom sbíhaly. Různé tvary ledů a dekorace z ovoce ujistí každého účastníka Vaší párty, že Vy jste prostě ten nejlepší hostitel.

       Formička na led ve tvaru hvězdičekFormička na led ve tvaru Titaniku a ledových kerForma na led ve tvaru stavebnice