Zaskočilo Vás, že tento článek vychází již v lednu? Nemáte v těchto třeskutých mrazech ani pomyšlení na rozkvetlé louky a zpívající ptáčky? Pokud jste nevěstami, které plánují svatbu na jaro, začněte s přípravou dekorací už v zimních měsících.


Věřím, že většina jarních nevěst právě zažívá období organizačních příprav, které jsou samozřejmě tou nejdůležitější fází. Zato dekorace, ty jsou jen třešničkou na dortu. Jelikož jsem mohla být součástí již několika organizování svateb, vím, že právě dekorace jsou tou nejoblíbenější částí většiny nevěst. Vybírání barev, květin či samotného tématu svatby. 


Milé nevěsty - snoubenky - nastávající manželky,  pokud Vás čeká svatba na jaře roku 2017 dočtěte tento článek, nechte se inspirovat a podívejte se na to, jaké svatební dekorace Vám může naše nákupní galerie nabídnout. Doporučuji objednávat včas, ideálně dva měsíce před svatbou.

 
Jaro se stalo v posledních letech tím nejoblíbenějším časem pro svatby a to hlavně díky tomu, že lidé již nevěří pověrám tak, jak tomu bylo v dřívějších dobách. Jistě každý zná rčení "Svatba v máji, do roka máry". Díky této pověře, zaznamenávaly matriky nejmenší počet svateb v měsíci květnu. Dnes je tomu jinak. Lidé si uvědomují, že právě květen je ideálním měsícem pro svatby. Příroda hýří barvami, všude jsou rozkvetlé stromy, zpívají ptáčci.

No řekněte sami, není právě květen jako stvrořený pro romantické svatby? Vždyť kdy jindy začít manželství než právě v měsíci lásky. Ovšem alergici na pyly by se mnou pravděpodobně nesouhlasili. 

Svatby na jaře jsou také více praktické než letní svatby. V létě je počasí mnohem méně stabilní. Hrozí nečekané bouřky nebo příšerná vedra ve kterých se kazí nejen zákusky, ale i samotní svatebčané. Lituji každého muže, který se v létě musí na svatbě pařit v obleku a ještě na přímém slunci, protože obřad se koná na louce bez sebemenší naděje na ukrytí se ve stínu.  

Nevěsty, které chystáte svatbu v některém z jarních měsíců, nebojte se barev! Sama příroda hýří těmi nejrůznějšími barvami. Vaše svatba - ať už bude laděna do jakékoli barvy, bude harmonicky souznít s přírodou. 
Samozřejmě jako každé roční období, má i jaro své typické svatební barvy. Velmi typickou barvou je svěží zelená, sladká růžová, žlutá nebo třeba lila. Za sebe mohu doporučit i netradiční kombinaci světle růžové, meruňkové a  jemné mátové, která může být ve svatební kytici zatoupena eucalyptem. Tato kombinace působí velmi svěže, jemně a k jarním svatbám je jako stvořená. 



Ke každé svatbě neodmyslytelně patří květiny, které se nejčastěji vybírají právě podle ročního období. Je velmi důležité vybírat kykty podle jejich sezóny. Ušetří Vám to nejen peněženku, ale i starosti se sháněním potřebných druhů květin.  

Tou nejkrásnější jarní květinou je pro mě pivoňka. Působí velmi něžně a díky velkým květům i honosně. Ne nadarmo je pivoňka v Číně považována za královskou květinu, která symbolizuje krásu. 


Další typickou květinou je například frézie, která nádherně voní. Její nevýhoda je však cena. U květin vždy platíte za stonek a bohužel frézie má na svém stonku nízky počet květů, které jsou navíc velikostně velmi malé. Budete tedy potřebovat větší počet stonků než právě u již zmiňovaných pivoňek.


Velmi oblíbenou květinou zvláště u elegantních nevěst jsou tulipány. Asi nejtypičtější jarní květiny, které na jaře zdobí naše zahrádky. Tato květina se skvěle hodí k přiléhavým šatům, které nejsou příliž zdobené. Patříte-li mezi nevěsty, které nemají rády přezdobenost a dbají na jemnou elegnaci, bingo tulipán je tu stvořen přímo pro Vaši svatbu!

Pokud milujete jemňoučké květy, bude pro Vás tou nejlepší svetbní květinou konvalinka. Tuto jemnou krásku zvolila na svoji královskou svatbu i Kate Middleton.
 
Jestliže chcete dozdobit interiér květinami, které Vám rozhodně nezvadnou, můžete v naší nabídce nalézt umělé jarní květiny, které můžete použít například na věnec, který bude zdobit dvěře od domu nevěsty či vchod do svatební síně. Umělé květiny se také dají použí na výrobu květinové girlandy, kterou můžete libovolně zavěsit kamkoli budete potřebovat. 

 

 

 

 

Velkým trendem posledních let je květinový věneček do vlasů. Tato móda se mi velmi líbí a na svatbách působí opravdu skvěle. Pokud jako nevěsta chcete tradiční závoj, není problém zkombinovat veněček se závojem. Květinové věnce mohou mít také jako ozdobu jen družičky. Obzvláště na malých družičkách, vypadají věnečkyopravdu roztomile. Květinový věneček je vhodný především na svatby, které jsou laděny do tzv. Boho stylu. 



Tipy pro jarní svatby:

Nebojte se barev.

Využijte rozkvetlé přírody.

Květiny použijte na všechny možné dekorace.

Podívejte se kolem sebe, nadechněte se a zaposlouchejte se do zpěvu ptáčků. V tu chvíli Vám dojde že Vaše svatba bude prostě perfektní!

 

Pevné nervy a hodně radosti všem nevěstám!