Black Friday

Pokud patříte mezi pověrčivé lidi, určitě jste si všimli, že tento pátek má v datu pověstnou třináctku. Pátek třináctého, jindy taky označován jako BLACK FRIDAY, je pro mnoho lidí symbolem neštěstí. Chorobná obava z tohoto dne má dokonce svůj vlastní název a podle odhadů Stress Management Center and Phobia Institute v Severní Karolíně jí trpí na 21 milonů Američanů. Je tento strach oprávněný nebo se jedná o pouhou pověru?

Původ této pověsti sahá až k začátku našeho letopočtu a Ježíši Kristovi, který byl na Velký pátek ukřižován a během Poslední večeře s ním stůl sdílelo třináct lidí, včetně nechvalně proslulého Jidáše. Po další staletí byla pověst přiživována různými kmeny, ať už se jednalo o Franky, Germány či Židy. 

Vědci sice tvrdí, že se jedná o sugesci a Pátek třináctého je den jako každý jiný, ale jak se říká, na každém šprochu, pravdy trochu. Proto Vám za celý tým PoštovnéZDARMA.cz doporučujeme radši zůstat v pohodlí domova a vyvarovat se jakýchkoliv stresových situací. Takže si dejte nohy na stůl, pod hlavu vložte polštář v podobě dřevěného polena a zapněte v televizi oblíbený film. Pořádný relax se neobjede bez šálku parádního čaje, takže rychle vezměte Pana Čaje a vychutnávejte doušky horkého nápoje. Když už je ten smolný den, tak neriskujte skleněný šálek, ale dejte přednost kreativnímu hrnku na motivy známé stavebnice. Nejenže se během případného pádu nerozbije, ale během reklam se snadno zabavíte přiloženými kostičkami. 

Polštář v podobě polenePan čaj Kreativní hrnek na motivy známé stavebnice

Někteří z vás si jistě říkají, že pod pojmem Black Friday slyšeli i něco jiného. Jako černý pátek je totiž zejména v USA označován den obrovských slev a výprodejů. Běžně tento den připadá na konec listopadu a je symbolickým zahájením předvánoční nákupní horečky. S námi však na konec listopadu čekat nemusíte, my totiž máme slevy pořád! Proto sledujte naše ŽHAVÉ NOVINKY, ať vám nic neunikne.