Vlastnoručně vyrobené předměty mají své nepostradatelné kouzlo. Je jedno, jestli se jedná o upečený koláč nebo uháčkovanou halenku. Vložit kousek sebe do těchto činností nám přináší radost. Naše nákupní galerie poskytuje nepřeberné množství produktů, které při těchto volnočasových aktivitách využijete.

Háčkování a pletení patři mezi jedny z nejstarších ručních prací. Dříve byl tento um spíše nutností, protože každá žena musela být schopná zaopatřit svoji rodinu ošacením. Dnes, když můžeme oděvy jednoduše nakoupit v kamenném obchodě či dokonce přes internet, jsou tyto práce vnímány spíše jako koníček přisuzovaný našim babičkám.

Odhoďte předsudky o staromódnosti a vyrobte si nejnovější módní hity do domácnosti či do šatíku dle Vašich představ.

Háčkovaný ubrus na zahradním stolku dodá jedinečnou atmosféru při sedánku u čaje za krásného slunečného počasí. Pro takový výtvor potřebujeme tenkou přízi a háčky na ni určené. Tento typ háčků bývá vyroben z hliníku a úchyty bývají zesílené plastem pro pohlednější držení. V naší nabídce si můžete vybrat ze široké škály variant:  

 

S přicházejícím jarem roste popularita lehkých háčkovaných a pletených halenek, svetříků či kabelek. Při práci s lehkými tenkými přízemi oceníte stejný typ háčků, který jsme zmínili výše. Naopak vlny se lépe zpracovávají plastovými či bambusovými háčky, které se vyrábí v tlustším provedení:

 

Je-li Vám přednější pletení, pak oceníte naši rozrůstající se nabídku pletacích jehlic:

 

Bambusový materiál pro výrobu pletacího a háčkovacího náčiní se těší velké oblibě. O jeho výhodách se můžete přesvědčit sami. Doporučujeme vyzkoušet následující háčky a jehlice.

 

U háčků i jehlic obecně platí pravidlo, že jejich tloušťka by měla odpovídat použitému materiálu a vytvářenému vzoru, aby výsledek dopadl podle Vašeho očekávání. Pokud s háčkováním a pletením teprve začínáte, doporučejeme se při výběru příze řídit radami, které Vám jistě rádi poskytnou v každé galanterii.

Mezi výborné pomocníky při vytváření složitějších vzorů patří různé spony a klipy pro značení potřebných míst a přechodů či pro podržení ok. Pokud jej ještě nemáte ve svém pracovním kufříku, doporučejeme:  

 

Pokud se vám pletená a háčkovaná móda líbí, ale nezbývá vám čas proniknout do tajů tohoto krásného koníčku, pak stačí nahlédnout do naší nabídky, kde naleznete např.:

 

 

Ať už jste se rozhodli pro chvíle strávené ve společnosti háčků nebo pletacích jehlic, přejeme vám hodně úspěchů a vydařených výrobků, které přinesou radost nejen vám, ale i vašemu okolí.