Co na dovolenou

Polovina prázdnin je za námi a sezóna dovolených je v plném proudu. Mnoho z nás využije letní měsíce k odpočinku s rodinou, poznávání nových krajů či ke sportovnímu vyžití.

V českém prostředí má velice dlouhou tradici fenomém kempování, stanování a skautingu jako takového, i když starší generace skauty znají spíše pod pojmy junák či pionýr. Lidé se často uchylují ke klidu v přírodě, odříznutí od civilizace a moderní techniky. Takoví nadšenci však vědí, že podobná dobrodružství se neobejdou bez pořádné výbavy. Důležité je, aby pomůcky nebyly pouze funkční, ale také skladné, aby se daly dobře přenášet a nezabíraly mnoho místa. V noci se neobejdete bez zdroje světla a k tomuto účelu Vám skvěle poslouží naše outdoor čelovka. Nejenže nezabere mnoho místa a skvěle osvítí cestu, ale také budete mít volné ruce při přípravě pokrmu, listování v mapě a podobných činnostech.

Velmi důležité je umět rozdělat za každých podmínek oheň, nehledě na počasí. Nezřídka kdy dojde k situaci, kdy začne pršet, ztratíte zapalovač či dojdou zápalky. V těchto případech je dobré mít po ruce naše magnesiové křesadlo, které funguje za každého počasí. Pokud jste trošku dobrodružnější povahy, tak se Vám občas nevyhne adrenalinovější zážitek. V přírodě se občas stane, že potřebujete přivázat provizorní přístřešek či se slanit z menší skály. V tomto případě je ideální mít paracord náramek, který lze po rozmotání využít jako lano. 

Co na dovolenou

Tato tradiční zábava je však v posledních letech na ústupu a čím dál více lidí volí spíše klidnou dovolenou u moře v pohodlí hotelu. Tento trend je pochopitelný. Dlouhá léta nebylo pořádně možné vycestovat a když už měl někdo štěstí, tak se dál než za Balaton nedostal. S pádem režimu se nám otevřely do té doby nevídané možnosti a při první cestě za hranice naší krásné země jsme si připadali jako Alenka v říši divů. Oproti stanování je o Vás v hotelech či apartmánech královsky postaráno, přesto Vám však nabídneme pár tipů, jak si takovou dovolenou zpříjemnit.

V zemích, které navštěvujeme, je velice často přemíra slunečního záření a je více než důležité se před sluncem chránit. Při takové příležitosti jsou velice platným společníkem například sluneční brýle pro aktivní muže. Neméně důležité je nosit kvalitní pokrývku hlavy. Když dobře zvolíte, nejenže jste chráněni, ale ještě můžete vypadat skvěle. Pro tyto případy máme v nabídce slaměný klobouk, který je k dostání v několika různých barvách. A co by to bylo za dovolenou, pokud byste si nepřivezli hromadu kouzelných fotografií. Pokud chcete získat záběr z nové perspektivy a nežádat stále kolemjdoucí o laskavost, určitě Vás zaujme univerzální selfie tyč.

co na dovolenou

Nesmíme však zapomenou ani na sportovní nadšence, protože aktivní dovolená patří mezi velmi oblíbené kratochvíle. Nejčastěji vyrážíme na cyklovýlety a i v tomto případě je dobré být připraven. Když pomineme povinnou výbavu, je více než vhodné si opatřit pořádné osvětlení. Za snížené viditelnosti skvěle poslouží například LED svítilna s držákem na kolo. Pokud se vydáváte na delší cesty, určitě nepohrdnete pořádnou cyklobrašnou s místem na mobil. Nejenže si zde uchováte důležité věci, ale můžete využít svůj chytrý telefon jako GPS a vyhnete se tak častému stavění kvůli zkoumání mapy. Pokud nejste fanoušky jízdních kol a preferujete pěší turistiku, třeba by Vás mohla zaujmout ledvinka s vojenským vzorem.

Co na dovolenou

Zkrátka dovolenou si lze užít různými způsoby. Záleží jen na Vás, zda zvolíte pohodlí hotelu či vyrazíte do drsné přírody. Ať už pojedete kamkoliv, v naší kategorii Co na dovolenou jistě naleznete produkt, který Vaší cestu zpříjemní.