Kapesní hodinky

Kapesní hodinky jsou skvělým retro doplňkem, díky kterému se můžete vrátit do časů minulých. Občas kombinace moderních a starších technologií má něco do sebe. To rozhodně platí u kapesních hodinek. Úplně první kapesní hodinky vyrobil v šestnáctém století německý zámečník a hodinář Peter Henlein, který byl znám tím, že vytvářel malé přenosné hodinky s ornamenty. Ty byly v jeho dobách velkou raritou, čemuž odpovídala také jejich cena. Takové hodinky si mohli dovolit jen velmi zámožní lidé. Často se tyto umělecké kousky nosily jako přívěsky nebo se daly připnout k oblečení.

Hodinky na řetízku s motivem koně Hodinky na řetízku s motýlkem  Hodinky na řetízku s letícím dravcem

Největší oblibu kapesní hodinky zaznamenaly ve století devatenáctém. Stále častěji se naskytovala možnost vidět u někoho hodinky poslušně uschované v kapsičce vesty nebo kalhot. Hodinky byly vyráběny z kvalitních a drahých kovů, které byly posléze bohatě zdobeny. Kapesní hodinky nesměly chybět například ve výbavě lékařů nebo pracovníků pošty. Nejtradičnější verzí kapesních hodinek jsou ty kulatého tvaru.

V dnešní době se kapesní hodinky vyrábí především pro milovníky historie - nebo pro ty, co se jednoduše rádi zahledí do minulosti. Kapesní hodinky si poslední dobou opět budují slušnou fanouškovskou základnu. Pokud i vy patříte k těm, kteří by chtěli patřit k jejich hrdým majitelům, můžete si vybrat některé z naší bohaté nabídky. V případě, že sháníte opravdu elegantní hodinky, které byste si mohli vzít s klidem do společnosti, mohly by se Vám zalíbit elegantní kapesní hodinky se zvětšovacím sklem, které si Vás získají svým tradičním designem.

Kapesní hodinky Kapesní hodinky Kapesní hodinky

Ženám by se mohly líbit kapesní hodinky s motivy zvířat nebo květin. Například hodinky na řetízku s květem lotosu navíc obsahují malé zrcátko, které dámy jistě ocení. Úspěch by mohly sklidit také hodinky na řetízku ve tvaru slona, které můžete darovat svým známým pro štěstí. A romantické duše rozhodně zaujmou kapesní hodinky v bronzové barvě ve tvaru srdce, na které je nádherný pohled.

Pokud máte o kapesní hodinky zájem, rozhodně se nemusíte bát, že byste si v dnešní době neměli z čeho vybírat. Před výběrem samotným byste se však měli rozhodnout, zda máte zájem o hodinky otevřené nebo zavírací. U zavíracích hodinek je poměrně velkým kladem fakt, že se snižuje riziko poškrábání sklíčka ciferníku. Výběr tvaru, barvy a provedení pak záleží čistě na Vašich osobních preferencích.

Kapesní hodinky Kapesní hodinky Kapesní hodinky

Po tom, co se začaly vyrábět hodinky náramkové, začínaly kapesní hodinky ztrácet své příznivce. Což je podle nás velká škoda. Kapesní hodinky totiž i v dnešní době působí velmi stylově. Nemyslíte?

Více najdete při návštěvě kategorie Kapesní hodinky.