Náramky pro všechny příležitosti

V jednom z minulých příspěvků jsme si ukázali, jak vyrobit jednoduché náramky z korálků. Ale ne všichni mají čas a trpělivost pohrávat si s vyráběním vlastních originálních náramků, takže se spoléhají na ty, které vyrobil někdo jiný. Náramky patří k velmi oblíbeným ozdobám už po celá tisíciletí. Kožené náramky se zlatým zdobením nosili již staří egypťané nebo řečtí válečníci, jejichž portréty byly vyobrazeny na mnoha náštěnných malbách. Samozřejmě se na výrobu náramků používaly i jiné drobnější materiály od korálků po drahé kovy a kamínky.

Náramky se braly jako ozdoby, ale když byly z drahých materiálů, měly za úkol dát ostatním jasně najevo, že je jejich nositel bohatým a může si užívat luxusu. V dnešní době obliba náramků rozhodně neklesá, právě naopak. Tomu se přizpůsobuje i nabídka, která se neustále rozšiřuje. Náramky se vyrábějí z různých materiálů, stále je zájem o ty z drahých kovů, jako je zlato a stříbro, ale stranou nestojí ani náramky z levnějších a snáze dostupných materiálů, jako jsou bižuterní sloučeniny kovů, silikon, broušené sklo nebo dřevo. Při pořizování náramku je třeba si uvědomit, zda jej chcete nosit například pouze na slavnostní a společenské akce, nebo Vám bude dělat na zápěstí společnost každý den.

Náramek z nepravých perel Náramek z nepravých perel Náramek z nepravých perel

Nejčastější jsou náramky z bižuterního kovu a broušeného skla. Možná z toho důvodu, že jsou k dispozici prakticky v každé představitelné podobě. Nemluvě o barevných provedeních. Velmi nápaditý je náramek ve stříbrné barvě s barevnými komponenty, u kterého si lze barvu vybrat dle osobních preferencí. Tento náramek je navíc vybaven drobnými přívěsky ve tvaru srdíčka, takže se bude skvěle vyjímat na zápěstích všech zamilovaných slečen a dam. Pokud patříte k velkým fanouškům přívěsků, můžete zvolit například decentní náramek se srdci a hvězdičkami, který je tvořený prakticky jen jimi.

V případě, že se Vám líbí jemné náramky s drobným zdobením, které snadno doplní Váš outfit, ale nepůsobí příliš rušivě a nestrhávají na sebe zbytečně moc pozornosti, pak je náramek s ozdobnými kamínky tím pravým. Velikost některých náramků je nastavitelná, jiná zase ne. Náramek s různě barevnými kamínky se zapíná šikovnou přezkou, se kterou se snadno a rychle manipuluje, nemusíte se tak zdržovat se zdlouhavým nasazováním šperku. Dalším velmi používaným komponentem jsou perly nebo jejich imitace, které vyvolávají elegantní a čistý dojem, což dokazuje i perlový náramek s přívěskem.

Náramek s kamínkem Náramek s kamínkem Náramek s kamínkem

Náramky z kůže nebo její uměle vytvořené sestry patří stále k často využívaným doplňkům. Především nyní, kdy se začaly rozšiřovat moderní vícevrstvé náramky, které jsou bohatě zdobené různými přívěsky a nápisy. Unisex náramek z koženky není přehnaně zdobený a jednoduše se zapíná na háček. Zaujmout by mohl i klasický koženkový náramek s hvězdou ve zlaté barvě, který se pro změnu zapíná na sadu patentek, jimiž se dá regulovat i jeho velikost. Pro ty, kteří rádi září v davu, se skvěle hodí vícevrtsvý náramek s přívěsky v křiklavě zelené barvě, která na první pohled zaujme.

Velmi pěkně na zápěstí působí i vícevrstvý náramek s kovovými ozdobami, který vyvolává dojem několika náramků spojených dohromady. Stejným dojmem působí i kožený proplétaný náramek, který udělá radost všem sportovně založeným ženám. Kožené náramky jsou velmi pěkné i bez jakéhokoliv kovového zdobení, do kůže lze vyrývat a vytlačovat nejrůznější vzory, díky kterým jsou pak náramky opravdu propracované. Jediným doplňkem takových náramků je jejich zapínání, které může být v podobě pásku, kovového cvočku nebo třeba dvou magnetů.

Dětský korálkový náramek s myškou Dětský korálkový náramek s myškou Dětský korálkový náramek s myškou

Pro pozitivně založené lidi, kteří často nosí barevné oblečení a chtějí dobře ladící náramek, je tu velká řada barevných náramků, která může udělat radost i dětem. Například barevný elastický náramek je k dispozici rovnou v osmi barevných provedeních, ze kterých si vybere naprosto každá parádnice. Náramek pak stačí natáhnout na ruku a můžete vyrazit. Elegantně jednoduché jsou i krajkové náramky s motivem nekonečna, které jsou posílány po pěti kusech v balení v různých barvách, které pak můžete nosit podle Vaší aktuální nálady.

Vkusnou ozdobou je i náramek s očky proplétanými stuhou. Ten je pěknou kombinací kovu a stuhy, která je v pěti pestrých a oblíbených barvách. Neměli byste zapomenout, že je vždy velmi důležité, abyste se s jakýmkoliv náramkem nebo šperkem celkově cítili pohodlně. Můžete sledovat aktuální trendy, ale rozhodující by měl být fakt, jak se cítíte. Náramky by totiž měly především podtrhnout Vaši osobnost a oblečení, rozhodně by Vás žádným způsobem neměly zastiňovat!

Náramky pro všechny příležitosti