Pěstování semínek

 

Léto je tady a s ním přibývá více chvil strávených venku na zahrádce, ať už u Vás v rodinném domku nebo na chatě. Odpočíváte rádi zvelebováním Vaší zahrady? Máte rádi čerstvou zeleninu nebo ovoce? Inspirujte se semínky zeleniny, ovoce nebo rostlin a stromů z našich produktů. Naleznete je v kategorii Semínka.

Semínka jarní cibulky

Cibule je nezbytnou zeleninou, která je dennodenně používáná v kuchyni. Cibule obsahuje vzácné vitamíny A, B1, B2, B3, C. Díky jejím účinkům je používána při léčbě zánětlivých onemocnění. Jarní cibulka má příjemnou jemnou chuť.

Semínka jarní cibulky

Způsob pěstování

Výsev jarní cibulky dlouhodenních odrůd se provádí v březnu. Daří se jí dobře v mořeném osivu dlouhodenních odrůd. Vyseváme do hloubky 2-3 cm. Sklizeň cibulky pak probíhá od konce července až do září. Krátkodenní odrůdy cibulky jarní se vysazují na konci srpna, případně na začátku září. Sklizeň trvá až 180 dní.

Důležité je, aby půda byla dostatečně kyprá a vlhká. Během vegetace bychom měli dodat 100g/m2 dusíku, 10g/ m2 P2O5 (fosforu) a 30g/ m2 K2O (draslíku). 

Semínka brokolice

Brokolice je oblíbená zelená zelenina, často používáná do salátů, polívek či k zapékání. V Čechách se brokolice rozšířila zejména v 80. letech 20. století. Má lahodnou chuť a také nespočet vitamínů, za které je ceněna. Brokolice je bohatá na vlákninu, beta karoten, vitaminy C a E, kyselinu listovou, minerály a flavonoidy. 

Způsob pěstování

Brokolici se nejlépe daří při teplotě od 10 do 25°C. Výsadba se provádí na jaře a skilzeň pak probíhá v červnu. Avšak je možné ji pěstovat i pro podzimní sklizně - vysadit ji nejpozději v polovině sprna. V tomto případě se sklízí v listopadu, brokolice snese mráž až do -5°C. Půda vhodná pro brokolici je hlinitopísčitá s dostatkem vápníku a pH od 6 do 7,2. Půdu lze hnojit více.

Semínka žluté cukety

Velkou výhodu cuket je její nenáročnost na pěstování. Plody cukety jsou bohaté. Cuketu lze použít v kuchyni velmi všestranně - jak v teplé, tak studené.

Semínka žluté cukety

Způsob pěstování

Cuketě se velmi dobře daří na výhřevném a chráněném místě. Rostliny cuket mají rády dostatek vláhy a výživy - vhodná jsou zejména organická hnojiva. Výsadba cuket se ideálně provádí na začátku května. Sazenice je však možné pěstovat i v květníkách za okny či ve skleníku. Cukety se sklízí až do podzimu, kdy teploty klesnou ke 4°C.


 

Semínka mini vodního melounu

Vypěstujte si mini vodní meloun! Sladké a šťavnaté plody Vás potěší zejména v horkém počasí. Meloun je nejen bohatý na vodu. Z vitamínů obsahuje zejména vitamín C, A a B. Další výhodou je jeho nízkokalorická hodnota.

Semínka 10 kusů - Mini vodní meloun

Způsob pěstování

Meloun se vysévá v březnu až dubnu, nejlépe do skleníku nebo za okno. Meloun potřebuje ke svému růstu ideálně teploty nad 18°C. Melouny vyžadují hluboké, propustné, na humus a živiny bohaté půdy.