Pro mnoho žen se pečení dobrot stává celoživotním koníčkem. Najdou se samozřejmě i muži, kteří si tuto činnost oblíbí. Ale většinou jsou to právě oni, kdo si na dobrotách tak rád pochutnává a to je vlastně i ten důvod, proč nás to pečení tak baví. Je velké množství toho, co můžete upéct. Samozřejmě čím zkušenější žena, tím více má odvahu troufnout si na náročnější dobrůtky. Rozhodli jsme se proto v nové kategorii Pomůcky na pečení, pro Vás připravit přehlídku forem, pomůcek a ozdob, které Vám mohou pomoci dovést pečení k dokonalosti. Náplň však stále zůstává na Vás a chuti Vašich blízkých!

 

Muffiny

Muffiny jsou oblíbenou dobrotou úplně všech jedlíků. Můžete je péci slané i sladké. Záleží pouze na Vás, jaký recept máte doma oblíbený. Ale je všobecně známo, že nestačí pouze vůně a chuť, ale je také důležité, jak to na talíři vypadá. Můžete se tak pochlubit muffiny neobyčejných a originálních tvarů. Jako první jsme vybrali muffiny v podobě srdíček, které jsou určené pro zamilované. Můžete na ně nakreslit i srdíčko nebo iniciály člověka, pro kterého jsou určeny. Další formička v podobě růží vzbudí chuť na muffiny snad u každého. Pro milovníky klasiky a decentního stylu jsou v nabídce formy klasické a také formy v podobě čtverců.

 

      Muffiny ve tvaru srdce Forman na muffiny ve tvaru růžiček  Silikonové formy na pečení Čtvercové silikonové formičky

 

 

Sušenky

Pečení sušenek u nás sice není tak rozšířené jako v jiných zemích, ale proč nepotěšit svá dítka a nenapéct jim sušenky do školy nebo na oslavu narozenin. Můžete jim dokonce vytvořit sušenky, které budou v podobě zvířátek. Jako prvního zástupce říše zvířat představujeme hrošíka. Je roztomilý a navíc vykrajování těsta s ním jde hladce. Velmi populární je také forma v podobě prasátka. Prasátko je tak roztomilé, že nikoho neurazí. Další dvě formy jsou zástupci z oblasti jídla - zmrzlina a lilek. Kromě nich můžete nalézt v nabídce také formu v podobě ananasu.

 

         Forma na sušenky ve tvaru hrošíka Forma na sušenky ve tvaru zmrzliny Forma na pečení sušenek - roztomilé prasátko Forma na sušenky ve tvaru lilku

 

Ozdoby 

Formy na ozdoby, které jsou převážně určené na dorty. Můžete je vyrábět z marcipánu, čokolády apod. Mezi produkty, které jsou pro dekoraci jako dělané, patří vykrajovátka, dekorační šablony nebo malé formičky v požadovaném tvaru. Pomocí silikonové formičky na zdobení dortů s motivem krajky nebo silikonové formy na fondant s motivem květů a větviček uděláte ze svého dortu skoro umělecké dílo. Fantazii se meze nekladou. Pro romantické duše je v nabídce také forma v podobě růžiček.


       3 kusy - formičky v podobě srdce určené pro dekoraci Silikonová kulatá formička na zdobení dortůSilikonová forma na fondant s motivem květů a větviček Silikonová forma na dekoraci dortů - růže

 

 

Nástroje a pomůcky

Nakonec jsme pro Vás připravili i přehled praktických pomůcek, které Vám mohou pomoci při pečení. Jak můžete vidět níže, jedná se převážně o různé nástavce, které Vám pomohou při aplikaci krému a vytváření nápisů apod. Stačí udělat obyčejný dort v klasické formě a pokud jste dostatečně kreativní, můžete vytvořit narozeninový nebo tématický dort. 

 

    Silikonová pomůcka pro dekoraci dortů - pero Pomůcka na dekorování dortů a perníčků - 8 nástavců Cukrářská zdobící sada - 24 nástavců Sada silikonových stěrek a mašlovačky

 

Dobrou chuť!