Pokud se chystáte neocube koupit nebo jste tak již učinili, věřte, že nebudete zklamaní. Jedná se o skvělou věc, která zabaví na hodiny celou rodinu. Bude rozvíjet Vaši prostorovou představivost, motorické schopnosti a fantazii. Jednoduše Vám ho představím, popíši jak se o něj starat a především jak začít při vytváření prvních tvarů a objektů.

 

Na výběr z mnoha typů

Obvykle balení obsahuje 216 kuliček z neodymových magnetů. U nás si můžete vybrat ze dvou průměrů a barev. Nabízíme velikosti  3 mm a 5 mm, v barvě stříbrné nebo zlaté. V naší nabídce můžete také nalézt speciální Neocube Bars & Balls o 63 kusech magnetů, který se skláda z magnetických kuliček a válců. Nebo stříbrné NeoCube válce v počtu sto dílků.

NeoCube 5mm      NeoCube 3mm  NeoCube stříbrný a zlatý  NeoCube Bars and Balls

 

 

Jupí, mám neocube a začínám tvořit

Nyní můžeme přejí k samotnému užívání neocube, na což se všichni těšíme nejvíce. Dodáváno je buď zatavené v plastovém obalu nebo krabičce. Já jsem měla k dispozici stříbrnou a zlatou variantu o průměru 3 mm v zataveném obalu. Po rozbalení jsem byla nadšená. Kuličky jsou příjemné na omak a určitě Vás bude lákat vyzkoušet složit první objekt. Pravděpodobně se Vám podaří vytvořit jednoduché tvary jako váleček, kvádr a další.

 NeoCube stříbrný a zlatý    NeoCube první tvary    NeoCube váleček

Pro začátek je nejdůležitější si uvědomit, že stejně jako každý magnet má i neocube dva póly a proto pokud Vám tvar nejde složit, nezoufejte, stačí jej otočit.

 

NeoCube tvorba pásku    NeoCube krychle    NeoCube

Úplný základ je řetízek, který vytvoříte bez jakéhokoliv návodu. Z něj potom vytváříte pásek, který je také důležitým základem pro spoustu 3D objektů, například krychli a další.

Jak vytvořit krychli? Řetízek již máme hotový, nyní z něj potřebujeme vytvořit pásek. Odpočítáme 6 kuliček a přeložíme je, jak můžete vidět na prvním obrázku. Magnety musí přesně sedět na sobě, pokud se Vám budou umisťovat mezi sebe, zkuste začít přikládat na druhou stranu. Jakmile Vám sednou, budete skládat jako draci. Takto pokračujte dokud nevytvoříte pásek z celého řetízku. Neměla by Vám zůstat žádná kulička. Poté je základ hotový a můžete přejít k poslední části. Opět odpočítejte na pásku 6 kuliček a přeložte. Nikam nespěchejte a zkoušejte póly na jednu a druhou stranu. Kuličky musí sednout přesně na sebe. Jakmile se Vám podaří první překlad, zbytek už bude hračka.

 

NeoCube řetízek    NeoCube základní tvary    NeoCube základní tvary

Další důležitá úloha řetízku je při odebírání požadovaného počtu kuliček a vytváření základních obrazců, z kterých se poté sestaví samotný objekt.

 

NeoCube základní tvary    NeoCube základní tvar složený     NeoCube objekty

Nejlepší je vyhledat video a postupovat podle pokynů. Ač může objekt vypadat složitě až magicky, neděste se, většinou jde o velice jednoduché postupy a zvládne je opravdu každý.

Jak se o něj starat

Pokud kuličky pořídíte, je důležité dbát na to, aby zůstaly čisté. Jelikož se jedná o silné magnety, velice snadno se na ně nachytají různé nečistoty, ty pak mohou kuličky poškrábat. Pokud se Vám začnou při používání špinit ruce, je správný čas na očištění. Nejjednoduším způsobem jak na to je namazat kuličky olejem a vytřít hadříkem do sucha.


Na co dávat pozor

Neocube je vhodný pro děti od 10 ti let a samozřejmě pro dospělé, kterým udělá stejně velkou radost. Mladším dětem neocube nedoporučuji, vzhledem k tomu, že se jedná o malé částečky, které by mohly vdechnout nebo pozřít.

Neocube samozřejmě nezanechávejte v blízkosti Vašich počítačů, mobilních telefonů a dalších zařízení, které by mohly být silným magnetem poškozeny. Stejně to platí pro platební karty, nosiče dat a pro uživatele kardiostimulátoru.