Chcete něčím na párty vyniknout, být něčím originální? Zkuste Svítící proužky do vlasů v barvě duhy, které lze zkrátit dle potřeby a zaplést do nejrůznějších účesů. Abyste si udělali představu, co s nimi lze například vytvořit, připravila jsem krátký fotoreport, který pro Vás může být tou prvotní inspirací.

Svítící proužky je lépe pořídit ve více kusech, dá se s nimi pak vymýšlet více variant účesů, ale i s jedním kusem lze udělat velkou parádu. Svítící proužek se skládá z několika vláken, které po zapnutí svítí určitou barvou. Já jsem vzhledem k tmavým vlasům vyzkoušela červenou variantu. Efekt proužků nejlépe vynikne při tlumenějším světle, proto jsou zcela ideální na párty či diskotéku.

Svítící proužky do vlasů v barvě duhy 

Začínáme

Nejjednodušší a nejrychlejší variantou je svítící proužky aplikovat do rozpuštěných vlasů. Do vlasů se dají snadno připnout pomocí sponky, která je na zadní straně krabičky, ve které jsou umístěny dvě knoflíkové baterie (jsou snadno vyměnitelné a rovněž součástí balení) a páčka k zapnutí. Po přichycení do vlasů je vhodné tuto krabičku zakrýt například pramenem vlasů, aby nebyl celkový dojem narušen. Podobným způsobem můžeme proužky oživit jinak všední culík.

Svítící proužky v rozpuštěných vlasech a culíku

 

Copánkové variace - francouzský cop

Fantazii se mezi nekladou. Velice pěkně vypadají svítící proužky zapletené do copu, ať již jako tzv. "falešný cop", kdy se použíjí k zapletení copu jen vrchní vlasy a zbytek je rozpuštěný, či do copu francouzského.

Svítící proužky ve "falešném copu"

 

Použití proužků do francouzského copu neboli zapleteného copu vypadá velmi pěkně zejména ve tmavém prostředí, kde krásně vynikne spirála, která se zaplétáním vytvoří. Pokud se Vám nepodaří proužky do francouzského copu zaplést, nezoufejte, můžete je i samostatně stočit do tvaru spírály a přichytit pírky k účesu.

Svítící proužky a francouzský cop

Jednotlivá vlákna přitom můžete buď nechat pohromadě, kdy je svítící efekt výraznější nebo je rozdělit na tři části stejně jako prameny vlasů při zaplétání, čímž vznikne sice slaběji svítící, ale velice pěkně probarvený copánek. 

Svítící proužky v drobném copánku

 

Pokud máte kreativního ducha a chuť vyzkoušet něco nového, určitě si zaexperimentujte s těmito netradičními vlasovými doplňky, velmi dobře se s nimi totiž pracuje a dá se vymyslet nepřeberné množství různých variant použití či zapletení do nejrůznějších účesů, které Vás napadnou.