Obal na fotoaparátKabelkaTaška s krajkou

 

Máte plnou skříň starých, nenošených a roztrhaných džínsů a čas od času tuhle sbírku vyhodíte? Chyba. Džínovina je vděčný materiál pro ruční práce. Zejména při šití se s ní dají vykouzlit různé skvosty. Od sukní přes topy až po kabelky a různá pouzdra.

 

 K ušití malé kabelky přes rameno zdobené našívacími pyramidami ve stříbrné barvě jsem  použila staré světlé rifle. Je snadná a rychlá. Nepotřebujete žádné složité střihy, ani  návody. Rifle vyperte, rostřihněte po stranách těsně podél švů a přežehlete. Nyní si  nastřihněte několik obdélníků:

 Popruh přes rameno: 2 obdélníky o rozměrech: 6 x 70 cm

 Základ tašky: 2 obdélníky o rozměrech: 21 x 16,5 cm

 Vrchní část tašky s našitou ozdobou: 2 obdélníky o rozměrech: 19 x 18 cm

 Počítáme vždy s 1,5 cm pro okraje.

 Dva obdélníky na ucho tašky zaentlujeme a přišijeme k sobě krátkými stranami. Šev rozžehlíme a podelně složíme na čtvrtinu, tak aby okraje byly ve středu. Po okrajích prošijeme.

Obdélníky pro základ tašky také oentlujeme a přišijeme po obou krátkých stranách a jedné dlouhé. Aby taška nebyla plochá, přiložíme švy lícní stranou k sobě a rohy prošijeme na šíři 3 cm. Přetočíme lícem ven.

Oba obdélníky vrchní části tašky přiložíme k sobě a sešijeme na obou krátkých stranách a na jedné dlouhé, poté tyto strany oentlujeme. Přetočíme lícem ven a ještě prošijeme těsně při okraji. Zbylou nezačištěnou stranu zaentlujeme a přišijeme k zadní vnější straně základu tašky tak, aby byly okraje 1,5 cm od švů. Zbytek okrajů základy založíme opět na 1,5 cm dovnitř a přišijeme po celém obvodu.

Ke švům základu tašky přistehujeme konce popruhu přes rameno a prošijeme do kříže.

Pyramidy jsou spojené provázkem a tak se snado přistehují. Stačí přichytit pouze ty po obvodu.

 

Kabelka s pyramidami 1Kabelka s pyramidami 2Kabelka s pyramidami 3

Pokud Vás kouzlení se starými riflemi bavilo, můžete zkusit své krejčovské umění pozvednout a ušít si nějký ten top.

 

Kabelku nemusíte zdobit pouze pyramidami, ale můžete využít dvěřené knoflíčky ve tvaru kytiček, se kterými kabelka získá hippie vzhled. Saténové kytičky zase dodají slavnostně elegantní šmrc. Ti, co si rádi hrají a mají smysl pro detail, se mohou pokusit vyšít různé vzory.

Cvočky pyramida 100 kusů, na výběr z 9 barevDekorativní saténové růžičky - balení 50 ksKvětované barevné dřevěné knoflíčky - balení 100 ksSada 50 vyšívacích bavlnek