Kadeřnické pomůcky

Vlasy bývají označovány za korunu krásy. Vypadají hezky rozpuštěné, ale i různě vyčesané. Právě pomocí účesu můžeme měnit svůj vzhled a stylizovat je dle společenských příležitostí. Do kanceláře či školy zvolíme jiný styl než na diskotéku či ples. Pokud nemáte žádnou šikovnou kamarádku kadeřnici, která by Vám dokázala vytvořit okázalý účes, či nemáte čas na tvorbu složitostí, ukážeme Vám pár možností, které zvládnete sama během chvilky.

 

Účes č. 1

Francouzský cop

Na tvorbu zapleteného účesu jsme použily sponu pro perfektní francouzský cop. Vlasy jsme sčesaly dozadu a v horní polovině hlavy jsme přichytily sponu provléknutím jednoho pramene do první smyčky spony. Následně jsme prameny z boční strany vždy zahákly do protilehlé otevřené smyčky. Tedy pokud jsme vzaly pramen ze strany pravé, byl umístěn do spony ze strany levé zvenku a zatažen pod ni. Takto jsme postupovaly až do konce spony. Celý účes byl ukončen dvěma spodními prameny, kterými jsme udělaly uzel na přední straně a zatáhly je pod účes, kde byl přichycen pinetkami. Můžete jej však zakončit třeba ozdobnou gumičkou.

Barevné gumičky ve tvaru telefonního drátu Gumička do vlasů s mořskou hvězdicí

 

 

Účes č. 2

Provléknutý culík

Jednoduchý culík jsme učesaly volněji, aby jeho provléknutí bylo snadnější. Z vrchu jsme protáhly větší očku ze sady pomůcek na provlékání culíku, jehož vnitřkem byl culík protažen. Tato úprava je velmi rychlá a snadná. Zdá-li se Vám účes příliš volný, stačí povytáhnout gumičku. Natočíte-li si konce vlasů, účes ve spodní části nabude na objemu.

Sada 30 ks vrutových natáček na vlasy 12 x velké oválné natáčky

 

Účes č. 3

 Francouzský drdol

Jednoduchého francouzského drdolu jsme docílily stočením všech vlasů na jednu stranu směrem odspodu nahoru tak, aby následně bylo možné stočený zbytech schovat z otevřené strany pod vlasy. Z vrchní strany jsme k uchycení drdolu k hlavě použily šroubovité vlásenky ze sady kadeřnických pomůcek pro různé typy účesů. Tento typ vlásenek se šroubovitým pohybem stočí do účesu, čímž dojde k pevnějšímu spojení. Pro jistotu lze použít další dvě tři vlásenky. Pro slavnostnější chvíle můžete drdol ze strany ozdobit květinovým hřebínkem.

Třpytivá spona do vlasů

 

Účes č. 4

Gumičkový cop

Líbí se Vám francouzské copy, ale přijdou Vám složité? Pak takový účes můžete snadno nahradit stejně efektivním gumičkovým. Na horní části hlavy jsme vyčesaly menší culík z části vlasů. Pak bylo přidáno nižší patro, které jsme opět svázaly gumičkou. Takto jsme pokračovaly dále až k samotným konečkům. Pokud byste chtěly účes živější, místo sady černých gumiček můžete použít ty krásně barevné.

Barevné gumičky do vlasů

 

Účes č. 5

Kulatý drdol

Na tvorbu dalšího účesu jsme použily plastovou sponu pro rychlý drdol. Vlasy se protáhnou jejím otvorem a od skonců se otáčením namotá k hlavě. Obloukem se pak ohne dospod, kde se do sebe zaklesnou zobáčky, které jsou na obou koncích spony. Na podobném principu funguje i praktická spona pro perfektní drdol, která je však vyplněna pevným drátem. Takovýto účes lze nakonec ozdobit jak živými květinami, tak i různými sponkami.

Elegantní sponka do vlasů zdobená třpytivými kamínky Sponka do vlasů - mašle, 2 kusy

 

Účes č. 6

Protahovaný drdol

Poslední účes je o trochu složitější než ty předchozí, ale určitě se vyplatí si s ním malinko vyhrát. Nemusí být vše dokonalé, jde o nedbalou eleganci. Nejdříve jsme vytvořily vysoko vyčesaný ohon, který jsme svázaly gumičkou v méně nápadném odstínu. Pramen po prameni jsme postupně stáčeli a jejich konce protahovaly malým očkem na konci pomůcky na provlékání culíků. Špičatý konec jsme provlékly pod gumičkou, protáhly jím konečky smotaného pramene a podtáhly pod gumičkou zpět. Takto postupujeme napřeskáčku kolem dokola tak, aby byla gumička skryta rovnoměrně ze všech stran. Pro slavnostnější efekt můžete účes dozdobit perličkami či kytičkami.

Sada 20 ks sponek s perlou

 

Více praktických pomůcek a ozdob pro Vaše kadeřnické kouzlení najdete v kategorii Péče a úprava vlasů. Máte-li nápady, jak je využít, budeme rádi, když se s námi podělíte.