Když se na obloze objeví duha, každý je okouzlen její krásou. Neuvěřitelné kombinace krásných barev vytvářející imaginární most jsou dokonalým uměleckým dílem přírody. Díky novému módnímu trendu nás podobné barevné variace potkávají téměř denně, ale tentokrát ne na nebi, ale přímo na zemi. Mladé dívky i slavné celebrity prodlehly módě zářivých vlasů. Některé decentně barví pouze pramínky či konečky, jiné se toho nebojí a jdou do toho naplno.

Využít lze permanentní barvy na vlasy, barevné vlasové spreje či křídy, které jsou k tomu přímo určené. Právě poslední protředek jsme zvolily s kolegyní. Byly jsme zvědavé, jak se s křídami zachází, jak drží a jak působí celkový efekt. 12 kříd na obarvení vlasů bylo dodáno v pěkných krabičkách. První pevný obal byl vysouvací, druhý s odnímatelným víčkem. Uvnitř byl navíc molitan, aby neodošlo k porušení kříd.

 

Křídy na vlasy

 

Co vše je k barvení potřeba?

Oblékněte si nějaké starší tričko, které bude chránit kůži před obarvením. Protože je lepší aplikovat křídy na vlhké vlasy, nachystejte si mističku s vodou nebo ještě lépe rozprašovač, díky kterému se vlasy lépe a rovnoměrněji vlhčí. Hřebínkem se širokými zuby se vlasy budou snadněji rozčesávat a zároveň se s ním dají dotvářet jemnější přechody. Nakonec si určitě nachystejte hadřík na otírání rukou, protože křída může ulpět na prstech a dlaních. Lze využít i rukavice.

 

Jak postupovat?

Prvně si promyslete, jaké barvy chcete použít, zda chcete účes velmi nápadný či spíš jen decentně rozzářit pár pramínků. Na internetu lze najít velké množství inspirativních fotografií. Složitější přechody či barvení všech vlasů vyžadují více času, zručnosti a pravděpodobně i více rukou. 

 

Barvení vlasů křídami ve stylu ombré

 

Kolegyni jsem navlhčila spodní část vlasů. Čím jsou vlhčí, tím intenzivnější barva bude. Postupně jsem od poloviny přejížděla hranou křídy po vlasech směrem dolů, utvořia jsem cca 5 cm široků žlutý pruh. Druhý pruh v barvě oranžové, třetí ve světle červené a poslední na koncích v tmavě červené. Jednotlivé barvy se částečně překrývaly, aby přechod byl jemnější a plynulejší.

 

Barvení pramenů vlasů křídami

 

Na mých vlasech kolegyně zkoušela barvení vlasů ve svislých pruzích s postupným přechodem barev. Zleva začala nanášet světle zelenou křídu po celé délce, následovaly barvy modré a vpravo fialové. Tato kombinace barev a způsob barvení působí více extravagantně. 

 

Účesy s obarvenými konečky

 

Barevné efekty dodají účesům další rozměr. Můžete si vyhrát, vytvářet uzlové francouzské copy, klasické francouzské copy, culíky či jiné proplétané, obtážené a motané účesy. Pokud Vám po vytvoření účesu přijde, že i tak je v něm málo barvy, můžete křídu namočit a efekty, proužky dokreslit dodatečně.

 

Účesy s barevnými pruhy

 

Protože křídy vlasy lehce vysouší a dělají je matnější, doporučuji po barvení nanést hydratační balzám na suché konečky či sprej na dodání lesku. Nakonec lze barvu zafixovat žehličkou na vlasy, vytvořit tak hladké účes, či je natočit a vytvořit vzdušné kudrlinky.

 

Zhodnocení barvení vlasů křídami

Barva se z vlasů neodírala, držela velmi dobře. Během barvení křídy téměř neubyly. K vymývání docházelo postupně. Nejvíce držela barva modrá na velmi zesvětlených vlasech. Křídy drží a jsou viditelné i na tmavých. U světlejší, zejména chemicky zesvětlených a narušených, lze očekávat výraznější výsledky i dlouhodobější výdrž. Celkové barvení bylo velmi zábavné, efekty zajímavé a stejně jako česání pestrých účesů, které zaručeně přitáhnou pohledy okolí. Doporučujeme tedy všem, kteří rádi a často experimentují se svým vzhledem, barvami a účesy, a to nejen ženám, ale i mužům.

 

Pokud Vás technika barvení vlasů speciálními křídami zaujala, budeme rádi, když se s námi a našimi zákazníky podělíte o Vaše zkušenosti a nápady. Náročnější a tvořivější z Vás mohou vyzkoušet i další odstíny, které naleznou v balení kříd na obarvení vlasů po 12, 36 či 48 kusech.