Drdol

Máte delší vlasy a už Vás nebaví je nosit rozpuštěné? Máme pro Vás návod na jednoduchý účes, který zvládne každý během pár minut. Účesem je drdol, který je letos, jak jste si jistě všimli, velice oblíbený. Že si sami neupletete ani cop? Nezoufejte, drdol určitě zvládnete! Je vhodný  na slavnostní příležitosti k šatům či kostýmku, ale i na běžné nošení. Obzvlášť v létě v parných dnech Vám přijde vhod, mít sčesané vlasy. Pojďme si společně ukázat jak na to :-)

Postup

Na fotkách vidíte, že na tom opravdu nic těžkého není. Tento drdol, kterému se také říká "donutový", lze vytvořit pomocí podložky pod drdol, která vypadá trochu jako drátěnka. Prodává se hned v několika velikostech a barvách. Každý si tak vybere, jak velký drdol chce a podle barvy vlasů i barvu "drátěnky". Pokud si tuto šikovnou pomůcku nestíháte koupit a účes si potřebujete vytvořit právě teď, vyrobte drdol pomocí ponožky.

Podložka pod drdol1) Připravte si podložku pod drdol či ponožku. Ponožce ustřihněte špičku a srolujte jí do tvaru donutu. Já jsem použila slabou podkolenkou v hnědé barvě. Lepší je, když je barva  ponožky v odstínu Vašich vlasů, může se totiž stát, že bude mezi vlasy trochu prosvítat. Délku ponožky vybírejte podle toho, jak velký drdol chcete. Těchto problémů Vás profesionální podložka samozřejmě ušetří.

2) Co budeme potřebovat? Hřeben pro řádné rozčesání vlasů, 2 gumičky, několik pinetek a podložku pod drdol.

3) Vlasy vyčešte do hladka. Udělejte si culík do výšky, ve které chcete mít drdol.

4) Nyní podložku pod drdol či ponožku navlékněte na culík přímo k hlavě.

5) V předklonu vlasy na podložce rozprostřete tak, aby podložka nekoukala a aby byly vlasy rozprostřené rovnoměrně.

6) Přes připravený drdol přetáhněte druhou gumičku. Tento krok budete možná opakovat vícekrát, zvláště pokud jste začátečníci. Vlasy se totiž trochu cuchají a vylézají.

7) Vlasy, které zůstaly okolo drdolu zamotáme okolo něj. Berte je po menších částech a upevňujte je pomocí pinetek k drdolu. Výhodou je, že tak zakryjete gumičku.

8) Drdol je hotový! Můžete ho zdobit různými skřipečky a dalšími ozdůbkami. Hezké je, ozdobit ho umělou květinou ve stejné barvě k Vašemu oblečení.

Elegantní náušnice - kytičky 

Vyčesané vlasy odhalí Vaše uši a krk. Využijte toho a ozdobte se výraznými doplňky. Já jsem zvolila elegantní náušnice ve tvaru kytiček

Přejeme Vám mnoho povedených drdolů :-)