Halloween

Po roce tu opět máme říjen, a to neznamená nic jiného, než že se blíží HALLOWEEN Jde o noc plnou strašidelných kostýmů, kdy převlečené děti chodí od domu k domu a za zvuku pořekadla "Trick or treat" se snaží ukořistit co nejvíce sladkostí. Kdy se slaví Halloween? Každoročně připadá na 31. října a díky světové globalizaci, médiím, internetu a televizi se již dávno netýká pouze anglicky mluvících zemí.

Věděli jste, že se Halloween vyvinul z keltského svátku Samhain, jehož kořeny sahají do 5. století? Keltů sice již mezi námi moc není, ale tradice svátku přetrvala dodnes. Keltové věřili, že se během tohoto svátku mizí hranice mezi světem mrtvých a živých. To znamenalo, že mrtví se vraceli na zem a živí se mohli podívat do podsvětí. My nic takového zatím neplánujeme, ale máme pro vás pár tipů, jak připravit zajímavý halloweenský večírek!

DEKORACE DO BYTU

Velice oblíbenou halloweenskou kratochvílí je pořádání různých domácích párty. Na nich je velice důležitá výzdoba, která dělá z Halloweenu tak oblíbený svátek. A že nemáte nápady na Halloween? To vůbec nevadí, my vám totiž moc rádi pomůžeme. Hlavní je, aby výzdoba či dekorace na první pohled zaujala oko hosta. Mezi takové dekorace stoprocentně patří protiskluzový kobereček s krvavými stopami. Na vstupní dveře můžete připevnit Plechovou ceduli - pozor na zombie, což potěší především fanoušky dnes již kultovního seriálu Walking Dead. Zajímavou dekorací se může stát i 3D obraz s měnící se tváří, který vypadá tak trochu zlověstně i normálně, natož pak z jiného úhlu.

Kreativní protiskluzový kobereček do koupelny - krvavé stopy Plechová cedule - pozor na zombie Hororový 3D obraz s měnící se tváří gentlemana

DEKORACE NA PÁRTY

Večírek bez jídla a pití by asi nikoho moc nenadchnul, a tak se nesmí zanedbat ani tato složka. Recepty na Halloween asi budete muset hledat jinde, ale co se týče vzhledu jídelního stolu a podobně, nechte se inspirovat! Podávat drink v klasické sklenici je trochu nuda. Čím své hosty dozajista zaujmete, je strašidelný vak na krev. Stačí do vaku nalít nápoj (ideálně rudé barvy), zaškrtnou krevní skupinu na štítku a podávat. Můžete si být jistí, že z něčeho takového ještě nepili! Pokud nechcete riskovat nečí infarkt a rozhodnete pro klasiku v podobě sklenic, můžete zkusit brčka s kostlivci. Co se týče prostírání, stačí stůl posypat pavouky a o zajímavý efekt máte rázem postaráno.

Strašidelný vak na krev 5 ks brček s kostlivci 50 ks dekorací v podobě pavouků

KOSTÝM NA HALLOWEEN

Halloweenská párty bez kostýmů je jako Vánoce bez stromečku. Pokud nevíte, jak vyrobit masku na Halloween nebo na její výrobu zkrátka nemáte čas, můžete využít jednu z našich masek. Velice povedené jsou legíny s motivem lidských svalů. Populární je také Maska Jason Voorhees. Někdo v ní vidí staré hokejové brankáře, jiný si vzpomene na film Jason X. Každopádně s ní naděláte mnoho parády. Pokud patříte mezi milovníky knih Stephena Kinga a někdy jste četli TO, mohla by vás zaujmout strašidelná maska klauna

Legíny s motivem lidských svalůMaska Jason Voorhees - 4 provedení Strašidelná maska klauna

Ať už uspořádáte párty doma s přáteli, vyrazíte do baru na tématický večírek nebo se rozhodnete zůstat doma a kouknout na hororový film, nezapomeňte, že Halloween je hlavně o zábavě. Veškeré zboží s halloweenskou tématikou naleznete v kategorii HALLOWEEN.