Světový den cestovního ruchu

Prázdniny jsou za námi a s příchodem nového školního roku končí i období různých dovolených a výletů. Málokdo však ví, že světový den cestovního ruchu připadá až na konec září. To, že je září však neznamená, že už nikam vyrazit nemůžeme. Stále je na světě mnoho destinací, které je příjemnější navštívit spíše v podzimním až zimním období, protože v srpnu se tam prostě vydržet nedá.

Mám na mysli zejména ty exotičtější destinace. Představte si třeba takové Tunisko na přelomu července a srpna. Ve stínu 43°C, na slunci o 20 stupňů více, moře o teplotě vany, kterou si napustíte doma a drink zteplá během prvního doušku. Vážně si takhle představujete ideální dovolenou? Já tedy ne. A pokud jste na tom jako já, čtěte dále. 

Dovolená u moře

Ačkoliv byly časy, kdy bychom české hranice hledaly až skoro u Jadranu, Přemysl Otakar II. své úsilí bohužel nedotáhl do konce a nakonec můžeme být vděční za to, že máme Šumavu. I proto jsou u nás nadále nejpopulárnější dovolené u moře. Chcete-li si podobné chvíle trochu zpříjemnit, mohl by se vám hodit jeden z těchto produktů. V první řadě je to plážová osuška mandala, protože bez osušky prostě k moři vyrazit nejde! Klasický ručník má každý, zkuste změnu. Během parných dní určitě nepohrdnete slaměným kloboukem. Je stylový, ochrání vás před úpalem a navíc si můžete vybrat z několika barev. V neposlední řadě by vás mohlo zaujmout plovoucí křeslo na vodu, které je zkrátka skvělým společníkem na lenošení u vody.

Plážová osuška mandala Slaměný klobouk Plovoucí křeslo na vodu

Dovolená v Čechách

Ačkoliv se nejraději uchylujeme k moři, stále se najde mnoho lidí, kteří preferují klasické čundry. Počasí nás nepřestává překvapovat a i když je již téměř polovina září, teploty stále atakují třicetistupňovou hranici. I díky tomu je i nadále možné strávit nějakou tu noc pod širými nebem. Pokud razíte do přírody, je nutné být připraven doslova na cokoliv. Při takových cestách se vám určitě bude hodit taktická taška na opasek, kam schováte vše nejdůležitější. V nejedné nesnázi vám může pomoct paracord náramek, který je navíc opatřen otvírákem, což ocení především pivaři. V neposlední řadě se na podobném výletě neobejdete bez ohně. V případě, že ztratíte zapalovač nebo vám zvlhnou sirky, je dobré mít u sebe křesadlo

Taktická taška na opasek Paracord náramek Křesadlo s kompasem a píšťalkou

Ať už se nakonec vydáte kamkoliv, nenechte nic na náhodě a vhodně se vybavte. S našimi produkty si na vás totiž jen tak nějaká situace nepřijde. A když už máme ten Světový den cestovního ruchu, vydejte se aspoň na malý výlet :)