Jak bojovat proti komárům?!

Každý jistě má svoji vlastní zkušenost s komářím štípnutím. Taky vám přijde, že jste těmto malým stvořením nic neudělali a ona na vás stejně útočí? Co si budeme podvídat, svědící štípnutí není příjemné a stejně tak nevypadá zrovna dvakrát přitažlivě. Před komáry a dalším dotěrným hmyzem se však můžete bránit. A to rovnou několika způsoby.

Plácačka aneb Stará dobrá fyzická síla

Pamatujte si jednu věc. Jste zhruba milionkrát větší než jedinec komára. Existuje tak velká pravděpodobnost, že komářího opovážlivce, který se k vám rozhodne přiblížit, hravě zvládnete zneškodnit mlaskavým plácnutím. V takovém případě vám skvěle poslouží jedna skvělá vymoženost, kterou je bezpochyby plácačka na hmyz. Drzý a dotěrný hmyz tak můžete jednoduše zlikvidovat plácnutím. 

Zaujmout by vás mohla elektrická plácačka na hmyz, která je v podobě tenisové rakety. Výplet rakety vysílá elektrický výboj, který tak hmyz bez problému zneškodní. Nejedná se však o hračku a určitě se výpletu nechcete dotýkat, když je pod proudem (zvídavý kolega Honza by mohl vyprávět, muhehe!). Pokud máte rádi klasiku a stejně jako Honza máte z elektrické plácačky respekt, mohla by se vám hodit plastová plácačka na hmyz nebo teleskopická plácačka proti hmyzu, jejíž rukojeť si můžete nastavit dle svých potřeb.

Elektrická plácačka na hmyz Plastová plácačka na hmyz - 44 cm Teleskopická plácačka proti hmyzu

Odpuzovač komárů aneb Komáři se ženili

Samozřejmě jsou tu varianty, které nevyžadují žádnou fyzickou námahu. A také zásadně snižují šanci, že dojde k nějaké újmě (víte jak, pořád je tu možnost, že můžete narazit na komára na steroidech, se kterým byste síly poměřovat nechtěli.). Asi nejpohodlnější způsob je odpuzovač komárů do zásuvky, který se velmi snadno instaluje a jeho výsledky jsou zaručené. V naší nabídce najdete ultrazvukový odpuzovač komárů. Ten generuje zvuk, který je komárům nepříjemný. Je netoxický a můžete si u něj zvolit intenzitu.

Pokud se chcete chránit před komáry i venku, jsou tu také jiné odpuzovače komárů. Velmi praktickou pomůckou je solární odpuzovač hmyzu, který využijete například při práci na záhonku nebo při grilování s rodinou či přáteli. Jde o netoxický repelent, který neškodí životnímu prostředí. Napájen je solární energií. V neposledním případě stojí za vyzkoušení ultrazvukové USB LED světlo k notebooku proti komárům, které můžete použít i venku. USB vám osvítí klávesnici notebooku a zároveň od vás bude odhánět bzučící komáry, které k sobě světlo přiláká.

Ultrazvukové USB LED světlo k notebooku proti komárům Solární odpuzovač hmyzu Ultrazvukové USB LED světlo k notebooku proti komárům

Repelent proti komárům aneb Konec komárů v Čechách

Před komáry se můžete chránit také různými repelenty. Třeba těmi ve spreji. K dostání jsou také repelentní náramky proti komárům, které vás před štípnutími ochrání. Takový náramek je napuštěn repelenním olejem, který nijak nezapáchá. Veškerý nelibý zápach, který vás tak bude případně obklopovat, nebude vycházet z této šikovné vychytávky. Repelentní náramek na ruku nebo nohu nabízíme ve třech atraktivních barvách.

Pokud však nevěříte chemii, můžete vyzkoušet repelentní přívěsek na klíče. Pokud je repelent aktivován, svítí na přívěsku LED indikátor. Dosah tohoto zařízení je až 10 metrů. Můžete jej tak připnout na klíče, batoh nebo tašku.

V případě, že vás komár zastihne nepřipravené a pochutná si na vás, svědění a otoku se můžete jednoduše zbavit. Antipruritická pomůcka k ošetření komářího štípnutí patří k nepodstradatelným pomůckám v boji se štípavým hmyzem. Použití je také velmi jednoduché, ovládat ji zvládne opravdu každý! Navíc je pomůcka výborně skladná, můžete ji tak snadno sbalit kamkoliv s sebou.

Repelentní náramek na ruku nebo nohu - odpuzuje hmyz, ale nepáchne Repelentní přívěsek na klíče Antipruritická pomůcka k ošetření komářího štípnutí

Sítě proti komárům aneb Komárům vstup zakázán

Komáři jen vyjímečně měří přes 1,5 cm. Za noc urazí za potravou klidně 10 km. Takže pokud je v okruhu 10 kilometrů od vás komár, jste v ohrožení. Šance, že má komár chuť právě na vás, je vysoká. Zabraňte komárům, aby si na vás posvačili, praktickými síťkami, které můžete připevnit do oken nebo dveří. Což oceníte především za horkých dnů a nocí, kdy budete chtít domů dostat trochu čerstvého vzduchu. Síťovinu lze snadno upravit do požadovaných rozměrů. Kraje sítě připevníte pomocí suchého zipu.

Praktická ochranná síť proti hmyzu je vhodná pro všechna roční období. Pokud ji zrovna nebudete potřebovat, jednoduše ji sundáte a uklidíte. Dveřní síť proti hmyzu je samozřejmě větších rozměrů. Využít ji můžete například u balkonových dveří, ale také třeba v kanceláři. Další nezbytnost, kterou ocení především maminky, je ochranná síťka proti hmyzu na kočárek. Snadno se instaluje a nepůsobí rušivě. Samá plus!

Praktická ochranná síť proti hmyzu Dveřní síť proti hmyzu Ochranná síťka proti hmyzu na kočárek