Jeden z nejvýraznějších trendů poslední doby nelze přehlédnout. Doslova na nás kouká ze všech stran - stránek módních časopisů, výloh obchodů a okolí obecně. Každá žena a slečna, která se byť jen trouchu zajímá o módu, má ve svém šatníku či šperkovničce alespoň jednu věc, kterou zdobí sova. 

Snad každý si sovu spojí se symbolem moudrosti. Již v pravěku tento noční pták, který vidí ve tmě a má výborný sluch, vzbuzoval obdiv a tvoří jeden z motivů jeskynních maleb z té doby. V antice se stala významným atributem moudrosti a často byla vyobrazována ve spojitosti s řeckou bohyní Athény. Avšak nebylo tomu tak stále. V dobách, kdy výrazný vliv měla křesťanská víra, byla sově přiřazena symbolika naprosto opačná. Protože sova ožívá s nocí, tak stejně jako netopýr, byla označována za symbol neřestí odehrávajících se po setmění či zatmění mozku. Naštěstí tento nepěkný význam upadl v zapomnění a dnes jej všichni vnímáme opět v pozitivním smyslu.

Módní tvůrci jsou si vědomi oblíbenosti této symboliky a při tvorbě trendů tak vsadili na jistotu. Není tomu tak dávno, co přehlídková mola a lifestylové časopisy zaplnily módní doplňky zdobené právě sovou. Tah to byl opravdu úspěšný a zájem o takové zboží stále neutichá.

Kreativní duše a šikovné prsty si mohou takové módní kousky oblečení, kabelky, šperky či další doplňky vytvořit samy. Povolené je všechno - plést, šít, vyšívat, kreslit, modelovat z oblíbené FIMO hmoty atd.

Dáváte-li přednost hotovému, nechte se inspirovat naší nabídkou šperků s tímto motivem. Výběr je opravdu široký. Ruce si můžete ozdobit sovím prstýnkem ve zlaté barvě, který je zdobený velkým zeleným kamen a drobnými čirými kamínky po jeho stranách.

Prstýnek se sovou zdobený barevnými kameny

Potřebujete mít neustálý přehled o čase a hodinky jsou pro Vás nepostradatelným doplňkem? Zkuste změnu. Náhrdelník, jehož přívěsek v sobě skrývá ciferník, je perfektní alternativou klasických hodinek a zaručeně upoutá pozornost.

Originální náhrdelník s hodinkami  Retro hodinky na řetízku

Dáváte-li přednost klasickým náhrdelníkům a řetízkům s přívěsky, můžete si zvolit náhrdelník s barevnými glazurovanými sovičkami, vintage náhrdelní s přívěskem sovy či některý z níže zobrazených. Sovičky nejvíce vyniknou na jednoduchých, jednobarevných halenkách a svetřících. Zkuste ležérní styl, oblíbené legíny či úzké džíny, volný světlý svetřík a přes něj nechat splývat náhrdelník v retro designu.

Náhrdelník s přívěskem ve tvaru sovy zdobený barevnými kamínky Náhrdelník s přívěskem ve tvaru sovy - čiré krystaly Náhrdelník antického vzhledu se sovou

Pro ukládání dat z počítače výborně poslouží 4GB flashdisk ve tvaru sovy zdobený broušenými kamínky, který kromě přenosu dat lze využít jako stylový šperk. Stačí jej navléknout na řetízek. Potřebná data v elekronické podobě tak můžete mít neustále při sobě a své okolí zcela jistě ohromíte, až zjistí, jak praktický módní doplněk vlastníte.

4GB Flashdisk - přívěsek sova

Krátké vlasy či vyčesaný culík odhalují uši a dávají vyniknout náušnicím. Upoutejte pozornost drobnými, ale nápadítými náušničkami. Vybrat si můžete mezi jednoduchými závěsnými na háčky nebo zdobené perličkami a kameny z broušeného skla.

Originální náušnice ve tvaru sovy Elegantní náušnice ve tvaru sovy Originální náušnice ve tvaru sovy - černé

Určitě je fajn jít s dobou a módními trendy a doplnit svůj oblíbený outfit doplňkem, který je "in". Mějte však na paměti, že méně je někdy více a není dobré kombinovat více rozdílných módních prvků.