Den rybářství

Asi všichni víme, že svůj den mají ženy, země nebo práce. Ale věděli jste, že každoročně slavíme Světový den rybářství? Pokud ne, jste na správné adrese!

Na den 27. června každoročně připadá Světový den rybářství. Jde o den, kdy rybáři po celém světě vzdávají hold svému řemeslu, pořádají různá setkání, konvence či semináře, kde diskutují o důležitosti rybolovu a jeho udržitelném rozvoji. 

My na PoštovnéZDARMA.cz jsme velice dobře informováni v podstatě o všem a ani Světový den rybářství nám neunikl. Proto jsme pro vás připravili kategorii Den rybářství, kde naleznete spoustu produktů, které vám skvěle poslouží ať už jste profík nebo příležitostný lovec, který častěji utíká před porybným, než tahá pořádnou štiku. 

A co všechno vám nabízíme? Tak pokud nemáte reflexy jako Dominik Hašek v nejlepších letech a nechystáte se chytat ryby rukama, bude asi potřeba nějaké to vybavení. Důležité je pořídit si rybářský prut. Nedoporučil bych vám se s ním vydat chytat žraloky, ale na nějakou tu rekreační zábavu je jako stvořený. Pokud patříte mezi ty, kteří si u chytání chtějí opravdu odpočinou a nevynakládat více námahy, než je opravdu nezbytně nutné, mohla by se vám hodit univerzální rybářská síť. Pokud klasické chytání na prut nebo muškaření není vaším šálkem kávy, poslouží vám i rybářský čeřen.

Rybářský prutUniverzální rybářská síťRybářský čeřen

Pořídit si pořádný prut je sice super, ale bez návnady je vám platný jako ponožka na dřevěnou nohu. A návnad máme v nabídce celou řadu. Za všechny můžeme jmenovat set 10 rybiček, návnadu Crankbait s unikátním pohybem nebo rybářskou návnadu s dvěma háčky. Nyní už v podstatě stačí zvolit správně a máte připraveno k nahození. 

Set 10 rybičekNávnada CrankbaitRybářská návnada se dvěma háčky

Dobře, tak teď už máme vybavení a návnadu. Ale co když se na nás usměje to pověstné štěstíčko a opravdu něco vytáhneme? V první řadě by to chtělo rybářské nůžky. Přeci jen je lepší, když háček zůstane na vlasci a ne v ústech vašeho úlovku. Potom by to chtělo přenosnou váhu. Proč? Tak přece si svůj úlovek nenecháte pro sebe a všechny kamarády v hospodě určitě bude zajímat, jak velkého macka jste ulovil. A ačkoliv je asi správné ulovené ryby zase pouštět zpět do vody, tak pokud by třeba bylo v obchodě již zavřeno a vy jste měl nesnesitelný hlad, určitě nepohrdnete praktickou pomůckou na očištění ryb. Několika rychlými tahy zbavíte rybu šupin a můžete pomalu nažhavit gril, pánev či jiné náčiní, které z rybky udělá nezapomenutelnou pochoutku. 

Rybářské nůžkyPřenosná váhaPraktická pomůcka na čištění ryb

Nyní jsme se dostali k tomu nejpříjemnějšímu, a to konzumaci. Recept však ode mě nečekejte. Jednu radu vám ale dám - stačí si o víkendu zapnout televizi a pan Babica vám jistě jednu dobře mířenou radu od srdce poskytne. Přeci jen ne každý kuchař ochutnal živého koně nebo umí obrovský fotbalový balon :) 

Tohle vše a mnohem více naleznete v kategorii Den rybářství.  Přeji vám příjemnou a ničím nerušenou zábavu a nezpomeňte - s námi chytíte víc než rýmu :)