James Bond

Pamatujte jediné: Nikdy nevíte. Nenechte o svém osudu rozhodovat konstelaci hvězd nebo gumu od trenek a buďte ve střehu. Mrkejte na poklady, které jsou téměř neviditelné, ale mohou vám zachránit... krk.


Klíčenka 8v11. Na osm západů

 Násada na klíč v sobě ukrývá šroubovák, pilník, otvírák na lahve nebo pinzetu (nikdy nevíte, kdy bude mít nějaká bond girl trable s obočím). No a pokud se společensky unavíte protřepaným (ale nemíchaným) Martini, pomůže vám tato miniaturka označit správný klíč od bytu.

 

Tepelná fólie

 

2. Vybalte přenosné teplo

Jistě vás hřeje mládí a krása. Ale když jsme u té bond girl… meze bývají studené a občas je potřeba zakonzervovat tělesné teplo. A to hravě zvládá dokonale izolující bezpečnostní fólie. Maskovací stupeň sice nulový, zato celkem dobře odpovídá na vesmírné signály. 

 

Ruční řetězová pila3. Mějte říz

Když se zrovna s někým neřežete jako Craig, možná se vám sem tam hodí něco přefiknout. S naší ninja ruční drátovou pilou uříznete dřevo i jiné odolné materiály. Navíc tuto šikovnou drobnost ladně schováte klidně do kapsičky obleku. No a nebo do tepláků.

 

 

4. Budiž světlo!

Křesadlo

V dnešní stresové době všem hoří za pozadím. Ale i tak je občas vhodné si připomenout, že jsme kdysi vlastnoručně objevili moc ohně. Zápalky se rozmočí, zapalovač vypustí šťávu a vy co? Vy se neztratíte, zachráníte situaci, oslníte svou pravěkou vynalézavostí a ještě si u toho zapískáte! 

Náramek

5. Utáhněte to na náramek

Však to znáte – někdy se potřebujete přenést po laně z jednoho mrakodrapu na druhý. Nebojte se nic, náramek upletený z několika metrů padákové šňůry vás totiž s lehkostí sobě vlastní udrží. Tedy pokud se vejdete do 250 kg. A když si to situace vyžádá, můžete jej rozplést a využít šňůru jinak. Třeba na prádlo. 

 

 

6. Vyndejte trumfy z rukávu

 … nebo z peněženky. Co byste to byli za agenty bez špetky gamblerství? Zapomeňte na chvíli na naditá konta. Tyto karty vám totiž předvedou to, co si v nouzi za peníze nekoupíte. Čtěte dál a rozjeďte pořádné Casino Royale!  

Skládací nůž velikosti karty
• Nůž v přestrojení

Ať chcete ukrojit luxusní argentinský steak nebo se ubránit nečekanému útoku hlavního bosse, spolehněte se na tohoto zabijáka.

Multifunkční karta• Karta plná pokladů

Potřebujete přestřihnout drát uvnitř výbušniny? Zatrhl se vám nehet? Tato placka vás nikdy nezradí.  

Karta plná nástrojů

• Kreditka na přežití

Karta toho obsahuje tolik, že přestáváte chápat, na co že to ženy vlastně potřebují kabelky.

 

Otvírák• Bojovník s žízní

Elegantní silver karta z vás udělá hrdinu večera a otevře vám i vašim přátelům bránu ke zlatému bohatství.  

 

Multifunkční karta• Smrt v pouzdře

Kolik pomocníků lze napasovat do jedné karty? Tato věcička naprosto popírá všechny fyzikální zákony!

 

Naše mise je u konce a pokud jste přežili tento článek, přežijete už vše. Která z bondovských vychytávek je podle vás nejužitečnější? Podejte zprávu v komentářích!