Halloween

Máme tady říjen a s ním se blíží Halloween. Jde o noc plnou strašidelných kostýmů, kdy převlečené děti chodí od domu k domu a za zvuku pořekadla "Trick or treat" se snaží ukořistit co nejvíce sladkostí. Tento svátek připadá na 31. října a nejčastěji se slaví v anglicky mluvících zemích. Díky světové globalizaci, médiím, internetu a televizi však dochází k efektu, kdy Halloween ovlivňuje situaci i ve státech, kde by to nikdo nečekal. Víte však, kam sahá jeho původ? 

Halloween se vyvinul z keltského svátku Samhain, jehož jméno je odvozeno od boha Samhaina, který byl podle Keltů pánem mrtvých. V tento den byl podle jejich víry předěl mezi světem živých a mrtvých nejmenší. Oslavy Halloweenu pocházejí již z 5. století, kdy obyvatelé Irska a Skotska slavili konec léta a příchod zimy. Název Halloween pak vznikl zkrácením All Hallows Eve (předvečer Všech svatých). Do Severní Ameriky, která je hlavní baštou Halloweenu a jeho oslav, se dostal v průběhu 19. století, a to díky přistěhovalcům ze Skotska a Irska, kterých tehdy do Ameriky mířilo velké množství. 

Halloween se v posledních letech začíná prosazovat i v České republice. Ne snad, že by děti v kostýmech chodily po sídlištích a dožadovaly se pamlsků, ale párty spojené s tímto svátkem bývají epické! Poslední víkend v říjnu naleznete téměř v každém větším městě bar, restauraci či hospodu, která této události přizpůsobí svůj program. Ať už se jedná o zajímavou nabídku pití a pokrmů, strašidelnou výzdobu či večírek s maskami, vždy jde o příjemné osvěžení všedního dne. A proč chodit do baru, když si pořádnou párty můžete uspořádat doma? 

Pokud se rozhodnete pro houseparty, musíte se postarat o strašidelnou výzdobu. A pokud nevíte, kde potřebné propriety pořídit, podívejte se do naší nabídky. K Halloweenu neodmyslitelně patří mrtvoly, upíři, čarodějnice či zombie. Šokujte své kamarády a použijte jako dekoraci model lebky. Kdo by neznal filmy s Indiana Jonesem, kdy je každá hrobka a krypta pokryta vrstvami pavučin. Chcete vytvořit podobný efekt? Tak se podívejte na Halloweenskou rekvizitu - pavučina. Přijde vám to málo, chcete šokovat své okolí a jste tak trošku morbidní? V tom případě neváhejte a pořiďte si uříznutou ruku!

Halloween

Neméně důležitým faktorem úspěchu vaší párty je menu. Červený nápoj připomínající krev, jídlo s halloweenskými motiv či řádně nazdobené sklenice jistě sklidí spoustu ovací. V takovém případě byste mohli využít třeba brčka s kostlivci, která se dodávají ve dvou barvách. Opravdu stylovým doplňkem pak jsou Halloweenské ozdoby na cupcakes. Doplníte-li své cupcakes umělým modelem pavouka, získají opravdu zlověstný nádech. A pavouka jako dekoraci určitě využijete na více místech, proto se dodávají jako sada pavouků o 20 kusech (v nabídce je též sada s 10 a 50 kusy).

Halloween

Výzdoba interiéru a tématické jídlo je však stále málo. Chcete uspořádat opravdu neuvěřitelnou párty, o které si s přáteli budete vyprávět ještě dlouhé měsíce a z níž budou ostatní odcházet nejen společensky unavení, ale také vysmátí a příjemně nalazení? Pak tam nesmí chybět masky! Jak již bylo předesláno, velice oblíbenými kostýmy jsou různé čarodějnice, upíři, zombies a podobně. V posledních letech si však své místo na výsluní získaly masky motivované filmy. Jste fanouškem hororové série Saw, kde psychotický maniak vymýšlí co nejdůmyslnější způsoby skoncování se svými obětmi? Pak se Vám určitě zalíbí plastová maska inspirována Saw. Dáváte přednost poetičtějším postavám a zalíbil se Vám film V for Vendeta? Tak zkuste masku Guye Fawkese, kterou často používají příslušníci hnutí Anonymous. A nakonec nabízíme masku jedné z nejkultovnějších a nejikoničtějšních postav světové kinematografie. Řeč není o nikom jiném než Darthu Vaderovi

Halloween

Ať už se rozhodnete pro bar či domácí večírek, nezpomeňte, že Halloween je hlavně o zábavě a pořádně si to užijte. Veškeré zboží s haloweenskou tématikou naleznete v kategorii HALLOWEEN.