Pohřešujete naše newslettery?S novými modernizacemi e-mailových schránek přicházejí neustále další novinky, které jsou většinou prospěšné. Může se však stát, že nám taková inovace udělá nepořádek v příjemně zaběhlém systému, na který jsme už dlouhou dobu zvyklí. Například se může stát, že Vám přestanou chodit newslettery s nabídkami, které jsou plné slevových akcí, o kterých byste chtěli vědět. Jak pak takové e-maily najít? Nebojte, k jejich nalezení nebude potřeba Sherlocka Holmese.

Než přejdeme k nastavení jednotlivých e-mailových schránek, zkontrolujte si, zda jste k odběru newsletterů opravdu přihlášeni. To ověříte hned po přihlášení do svého zákaznického účtu. V údajích o účtu je zvláštní sekce Odběry zpravodaje. Musíte zde mít uvedenou větu Nyní jste přihlášen(a) k odběru emailového zpravodaje. Je možné, že jste přijímání e-mailů s newslettery z nějakého důvodu zrušili, napravit to můžete kliknutím na políčko Upravit. Nádledně se Vám otevře nové okno, ve kterém zaškrtněte Souhlasím s odběrem emailového zpravodaje a dejte uložit.

Veškeré obrázky provázející článek lze kliknutím zvětšit.

MÁM E-MAIL U SEZNAMU

Pokud jste uživatelé Seznamu, může se některý z našich newsletterů schovávat ve složce Hromadné. V původním nastavení jsou z této složky e-mailové zprávy mazány automaticky po 90 dnech. Do této složky může chodit spousta hromadně zasílaných zpráv nebo reklam, takže jestli chcete mít přehled o newsletterech odesílaných z daného e-mailu, není nic jednoduššího, než si v nastavení toto rozdělování e-mailů vypnout.

Stačí přejít do nastavení Vaší e-mailové stránky. Kliknete na svou e-mailovou adresu v pravém horním rohu obrazovky a hned vedle značky ozubeného kolečka najdete cestu do Nastavení. Jednodušeji se k nastavení dostanete kliknutím na tento odkaz: Nastavení

Seznam: Krok 1

Když jste na místě, stačí zvolit jednu z karet, přesněji položku Hromadné, kde ODŠKRTNĚTE políčko Doručovat hromadné e-maily do složky Hromadné.

Seznam: Krok 2

Po odškrtnutí už není třeba klikat na nic jiného. Vyskočí vám systémová hláška s informací, že nastavení bylo uloženo. E-maily Vám tak už budou chodit klasicky do složky Doručené, kde v nich budete mít pěkně přehled!

MÁM E-MAIL U GMAILU

V případě, že patříte mezi uživatele Gmailu, určitě víte o trojitém rozdělení příchozí pošty (Primární, Sociální sítě a Promo akce). Občas se stane, že e-maily spadnou do špatné složky, kvůli čemuž o nich vůbec nemusíte vědět. Největší přehled budete mít o e-mailech ve složce Primární, kam si můžete nechat žádoucí newslettery zařazovat automaticky. Docílit toho můžete rovnou dvěma různými způsoby, které jsou velmi snadné:

VARIANTA 1

Gmail: Krok 1

Stačí si označit e-mail, jenž nám přišel z adresy, kterou chceme přesunout do karty Primární. Označený e-mail  je třeba myší přetáhnout do složky Primární.

Gmail: Krok 2

Po úspěšném přetažení e-mailu nám Gmail potvrdí, že byla konverzace přesunuta do složky Primární. Zeptá se, zda chceme stejnou akci provést pro budoucí zprávy od uživatele neodpovidat@postovnezdarma.cz. Stačí kliknout na podtržené Ano. Tímto jednoduchým způsobem zařídíte, že se Vám newslettery budou zobrazovat v hlavní poště. Neustále tak budete mít přehled o tom, jaké jsou na PoštovnéZDARMA akce.

Gmail: Krok 3

VARIANTA 2

Další možností je smazat všechny karty, které Vaši příchozí poštu rozdělují. Rychle se tak můžete vrátit k předchozímu provedení Gmailu. Všechny zprávy tak automaticky zamíří do jedné složky, kde si je budete moct sami libovolně pročíst a promazat. Postup je také velmi jednoduchý a zabere jen pár vteřin. 

Gmail: Krok 1

Klikněte na znaménko plus, které najdete hned za poslední kartou Promo akce. Jakmile tak učiníte, zobrazí se Vám vyskakovací okénko, ve kterém si můžete libovolně zaškrtat a odškrtat kategorie, které chcete, aby se zobrazovaly. Poté stačí stisknout magické tlačítko Uložit.

Gmail: Krok 2 Gmail: Krok 3