Azore, přines hračku!

Každý pes je jiný, ale drtivá většina miluje, když se může zakousnout do nějaké té hračky. Někteří psi mají velký přebytek energie, k jejímuž snížení pomáhají sportovní aktivity, dlouhé procházky a hraní, ke kterému je nejlepší hračka speciálně určená pro psy. Hračky pro psy se vyrábějí z těch nejrůznějších materiálů - jsou z plastu, plyše, látky nebo třeba pryže.

Mezi nejrozšířenější a asi i nejznámější psí hračky patří gumové hračky z PVC, které mají ty nejrůznější tvary a barvy. Pejsek se při jejich žvýkání nejen zabaví, ale částečně si díky nim čistí i chrup. Většina těchto hraček po stiknutí píská, což psy vybízí k další hře a dovádění. Oblíbené jsou samozřejmě míčky, které jsou navíc skladné a snadno si je můžete vzít s sebou na procházku.

Gumová hračka pro psy Gumová kost - hračka pro psa Hrací bota pro domácí mazlíčky

Hračky z bavlny jsou také velmi rozšířené a dají se sehnat v těch nejrůznějších provedeních. Uzlíky, které svým vzhledem připomínají kostičku, míčky nebo spletený medvídek udělají radost nejednomu psímu kamarádovi. Pokud hračka nemá na krajích žádné střapce, má poměrně dlouhou životnost. Samozřejmě se musí počítat s tím, že každý pes se k hračkám chová jinak, některý je něžný, jiný se je snaží jednoduše zničit.

Nikdy byste svého mazlíčka neměli nechat, aby hračku cupoval ze strany na stranu. Jde o instinktivní chování, které má jeho ulovenou kořist usmrtit, a takové chování by se podporovat nemělo. I žvýkáním těchto hraček pes částečně pečuje o své zuby.

Uzlík - hračka pro psy Hračka pro psy - medvídek Hračka pro psy - uzlík

Pokud máte hodně aktivního psa, rozhodně ho potěší, když mu pořídíte frisbee nebo jeden z létajících kroužků. Frisbee může být vyrobeno z pevného plastu, ale také z měkkého a foremného silikonu, který se psům lépe chytá a zpravidla je odolnější vůči otiskům zubů. Tato létající frisbee jsou vhodná jak pro velké psy, tak i pro ty menší.

Aktivního psa můžete vyřádit i na kynologických cvičištích, na kterých jsou všelijaké sportovní kurzy. Mezi oblíbenou a stále se rozšiřující aktivitu jednoznačně patří agility, při kterém pes pod vedením svého psovoda zdolává připravené překážky. V tomto psím sportu jde především o rychlost a obratnost. Mezi další psí sporty patří například flyball, coursing nebo bikejöring.

2x létající talíř a uzlík- hračka pro psy Barevný silikonový létající talíř pro psy

Jako poslední bych chtěla upozornit na psí hračky z plyše. Někteří psi plyšové hračky jednoduše milují a udělají pro ně cokoliv. Plyšové hračky byste svým pejskům měli pořizovat speciální, protože se většinou prodávají bez částí, které by pejskovi mohli ublížit. Výrobci psích hraček se rozhodně nesnaží svou fantazii držet na uzdě, k dispozici jsou plyšáci těch nejrůznějších tvarů a proporcí. Vtipná může být například hračka ve tvaru donutu, se kterou Váš pejsek bude vypadat ještě roztomileji.

Nezapomeňte však, že jsou tyto hračky vycpány materiálem, který může pejskům způsobit nemalé potíže, pokud jej omylem pozřou. Dávejte tak na svého čtyřnohého mazlíčka pozor, aby se mu nic podobného nestalo... A co teď? Teď je čas na hraní, haf!

Plyšová hračka pro domácí mazlíčky v designu koblihy Plyšová hračka pro domácí mazlíčky v designu koblihy dsa

Více naleznete na: psí hračky