Toužíte po dokonalé, pevné postavě, ale trávit hodiny ve fitness centru Vás neláká? Zacvičte si v pohodlí domova. Najděte si svůj klidný koutek, kde Vás nikdo nebude rušit a zároveň budete mít kolem sebe dostatek prostoru. Efektivně se dá posilovat bez nářadí, ale různé pomůcky Vám cvičení oživí a pohyb tak bude ještě zábavnější. Vybírat si můžete v naší kategorii Fitness.

 

Konzultace zdravotního stavu a případná fixace

Ještě než se vrhnete na cvičení, je dobré zvážit svůj zdravotní stav. Pokud si nejste jistí, zda můžete bez omezení sportovat, sjednejte si konzultaci s praktickým či sportovním lékařem. Máte-li problémy s klouby či nataženými svaly, naučte se používat tejpovací pásky, které vhodně zafixují problematické části těla. Aby tejpování plnilo svůj účel, doporučujeme, aby jej provedl odborník či alespoň techniku tejpování zkonzultovat s fyzioterapeutem.

Tejpovací páska - 5 m, 9 barevPodpora zápěstí - 1 pár

 

Proti pocení

Při velmi intenzivním cvičení může být pot stékající do očí velmi nepříjemný. Froté čelenka pot zastaví a vstřebá. Pokud Vám není čelenka příjemná, zkuste potítko. Jednoduše si jej natáhnete přes zápěstí a v případě potřeby si s ním můžete otřít obličej či jinou část těla. Navíc si můžete vybrat takovou barvu, která bude ladit s Vaším sportovním outfitem.

Široké froté potítko - ve více barváchSportovní froté čelenka - více barev

 

Zahřátí 

Před každým posilováním nezapomeňte své tělo na takovu zátěž připravit. Stačí 5 až 10 minut poskakování, lehkého běhu či jízdy na rotopedu. Není nutné trhat rychlostní rekordy. Spíše se zahřívejte při nižší tepové frekvenci. Účelem je tělo zahřát a rozhýbat. Výborné jsou i přeskoky přes švihadlo. Long tail švihadlo s počítadlem Vám jako bonus zaznamená i počet přeskoků.

Švihadlo s LCD displejem

 

Posilování těla

Pokud vlastníte obouruční činku či jen posilovací tyč, pořiďte si ochrannou podložku. Díky ní budou dřepy a jiné cviky, kdy je toto náčiní opřené o nějakou část těla, mnohem pohodlnější a vyhnete se nepříjemným modřinám. Různé gumy a expandéry se hodí nejen pro posilování horní části těla. Stačí být trošku kreativní a jeden konec gumy přichytit chodidlem či zapřít třeba o zábradlí. Sada pro domácí posilování je přímo určena pro přichycení třeba do dveří či na strom. V balení je několik gum s různou sílou a pásky pro uchycení na kotníky či rukojeti. S touto sadou můžete svičit stejně jako s oblíbeným TRX zařízením. Oválnou pomůcku využijete nejen při cvičení pilates či jógy. Kruh lze různě stlačovat či roztahovat pomocí rukou, ale i nohou.

Pěnová podložka na obouruční činkuPosilovací guma - expanderSada pro domácí posilováníPosilovací guma s úchyty - ve 2 barváchPosilovací kruh na pilates či jóguUkázka cviků s posilovacím kruhemUkázka cviků s posilovací gumou

 

Posilování dlaní

Ačkoliv si to neuvědomujeme, zápěstí namáháme neustále. Ať už dlouhými hodinami psaní na počítači v práci či nošením těžkých nákupů. Neměli bychom tedy zapomínat posilovat i tuto část těla. Výhodou je, že pomůcky můžete použít i při dlouhém cestování ve vlaku, v práci o krátkých pauzách či při sledování televize. 

PowerBall s počítadlem - v 5 barváchPosilovací kroužky pro dlaně a prstyPosilovač zápěstí a prstů

 

Protažení 

Po cvičení byste nikdy neměli zapomenout na strečink. Je důležitější než si většina z nás vůbec uvědomuje. Protažením svalů urychlíte jejich regeneraci a zlepšíte jejich tvar. Navíc pružnější tělo oceníte i při každodenních aktivitách. Skvělou pomůckou je cihlička, která se používá při cvičení jógy. Pomůže Vám při cvicích, kdy Vám zkrácené svaly nedovolí jejich plné provedení, ale také ji lze použít pro zvýšení obtížnosti protahovacích cviků, pokud se řadíte mezi pružnější část populace. Gymnastky a baletky ji velmi rády používají při zvyšování rozsahu v tzv. provazu či rozštěpu. Nikdy však nechoďte za hranici přijatelné bolesti!

Cvičební jóga cihličkaUkázka cviků s cihličkou

 

Příjemnou cestu za vysněnou postavou Vám přeje tým PoštovnéZDARMA.cz!