Jaro je za dveřmi a s ním na ně ťuká i čas cestování a poznávání krás blízkého i vzdáleného okolí. S výlety však přichází i otázka, co s sebou? Nikdo nechce vláčet zbytečně těžká a objemná zavazadla. Naopak. Žádané jsou multifunkční předměty, které nic neváží a nezaberou téměř žádné místo. A právě takové zboží můžete nalézt v naší kategorii Na cesty.

 

Do čeho si zabalit?

Kufr či batoh bývá samozřejmostí. Aby se Vám zavazadlo neztratilo, přijdou vhod různé visačky, na které uvedete své jméno a kontaktní údaje. Ještě než naskládáte vše připravené do kufru, zvažte, zda není vhodné využít různé menší taštičky, které Vám pomohou zachovat určitý pořádek a přehled. Do kosmetičké tašky na zip vložte nezbytnosti k osobní hygieně. Některé bývají navíc vybaveny háčkem, díky kterému si taštičku můžete zavěsit třeba do sprchy.

Cestovní obal na botyVoděodolný sak na oblečeníCestovní taška na kosmetikuVisačka na kufr

 

Pohodlí na cestě

Dlouhé cestování v autě, vlaku, letadle či v jiném dopravním prostředku může být značně nepohodlné. Cestujete-li přes den a rádi byste si na chvilku zdřímli, přijde vhod škraboška na spaní v designu pandy. Díky pohodlnému polštářku, který se připevní na bezpečnostní pás, si můžete pohodlně opřít hlavu. Dlouhé chvíle si zkraťte společenskými hrami, které jsou k dostání ve speciálních cestovních verzích. Kromě magnetických šachů si tak můžete zahrát třeba oblíbené Monopoly.

Škraboška na spaníPolštářek na bezpečnostní pásCestovní šachy

 

Pro mazlíčky

Pokud berete na své cesty i svého čtyřnohého miláčku, pořiďte mu praktickou cestovní tašku, která má dostatek větracích ploch, takže si v ní určitě nebude připadat stísněně. Skládací miska je vhodná pro suché granule i směsi z plechovky. Ušpinění se bát nemusíte, materiál se snadno čistí.

Cestovní taška pro psy a kočkyCestovní miska pro psy

 

Nezanedbávejte hygienu

I na cestách chceme působit upraveně a čistě. Hřebínky se zrcátkem se vejdou do každé kapsy a můžeme tak účes poupravit kdykoliv a kdekoliv. Majitelé hustší a delší kštice spíše upřednostní Cestovní kartáč se zrcátkem, který má hustší zuby. Cestovní zubní kartáček značky Cliksou je unikátní v tom, že jeho rukojeť je možné naplnit zubní pastou, která se pak postupně vytlačuje na štětinky. Ušetříte tak zase pár centimetrů ve Vašem zavazadle, které by jinak zabrala tuba zubní pasty.

Cestovní hřebínek a zrcátkoZrcátko s pilníkemCestovní plnící kartáček na zuby CliksouSada cestovních ručníků

 

Občerstvení

Odborníci doporučují dostatek tekutin během dne a pravidelné svačiny. Proto nehladovte a nežízněte během cest. S praktickými skladnými pomocníky si můžete rozprostřít oběd kdekoliv. Termotaška pomůže udržet sendwich čerstvý po delší dobu. Plastová skládací láhev se přizpůsobí objemu batohu a po vypití obsahu ji můžete klidně srolovat. 

Svačinová termotaškaSkládací příborSkládací láhevSkládací kalíšek

 

Další nezbytnosti 

Případy, kdy Vám upadne knoflík či praskne šev, nebývají na cestách výjimkou. Proto byte měli mít po ruce malé cestovní šitíčko, které v sobě ukrývá to nejdůležitější pro drobné opravy oděvů. Berete-li pravidelně léky či jen chcete mít u sebe pár pilulek proti bolesti, přijde vhod malé pouzdro na léky, které můžete zavěsit na klíče. Ve formě přívěsku na klíče si můžete pořídit i svítilnu, která Vám po setmění pomůže najít to, co právě hledáte.

Chystáte-li se někam do přírody kempovat či na nebezpečnou túru, vybavte se krabičkou pro přežití. Najdete v ní krom jiného píšťalku, kompas či drátovou pilu. Rozdělat oheň pro zahřátí a přípravu teplého pokrmu Vám pomůže křesadlo. Oblíbeným outdoorovým doplňkem je náramek, který je smotán z více kvalitních padákových provázků, které v případě nouze využijete třeba na stavbu přístřešku.

Přívěsek na klíče - svítilnaCestovní šitíčkoPouzdro na léky na klíčeKřesadloMultifunkční box na přežitíNáramek Paracord

 

Šťastnou cestu a spoustu pěkných zážitků Vám přeje tým PoštovnéZDARMA.cz