Crrrrrrrr! A je to tady. Zvuk klasického budíku udělá mnohým z nás z již tak nepříjemného ranního vstávání doslova peklo na zemi a tak to s nimi nekončí někdy jen jejich zamáčknutím. Proto se hodí mít vždy pár budíků do zásoby. Netradiční budíky, které samotné probouzení velice zpříjemní či další tyto vychatané věcičky na vstávání, najdete v kategorii Hodiny a budíky.

 

Multifunkční budíky

Tradičním budíkům již dávno odzvonilo. Jedna funkce nám přestala stačit a nejvíce módní jsou budíky střídající barvy či melodie. Velké oblibě se těší multifunkční budík měnící barvy, který umí svítit 7 barvami a hrát 6 přírodními melodiemi jako například ptači zpěv či šumění řeky, se kterými se ranní buzení stane procházkou růžovým sadem. Transparentní budík, který rovněž mění barvy, má navíc ještě funkci aromaterapie, se kterou si můžete zpříjemnit i samotné usínání. 

 

Multifunkční budík měnící barvy Transparentní budík měnící barvy s funkcí aromaterapie  Budík měnící barvy   LED budík s dotykovým LCD displejem a 7 druhy barevného podsvícení


Pokud nemáte rádi tlačítka a jste již převážně z mobilního telefonu či tabletu zvyklý na dotykové displeje, pak jistě oceníte LED budík s dotykovým displejem a 7 druhy barevného podsvícení, který navíc, oproti dnes již standardním funkcím, ukazuje i teplotu v místnosti.

 

Projekční a LED budíky

Spousta budíků kromě LED displejů nabízí také možnost projekce času či jiných motivů na zeď. Jedním za takových je budík promítající hodiny a noční oblohu, který vykouzlí ve Vašem pokoji nezapomenutelnou atmosféru a usnadní usínání nejen dětem. 

 

  LED digitální budík s projekcí - 2 barvy Budík promítající hodiny a noční oblohu   Budík s LED displejem - 5 barev LED budík se sedmi druhy barevného světla a projektorem

 

Vtipné budíky, které Vás nenechají zaspat

Zamáčknout budík s tím, že si dám ještě pět minut navíc, zná asi každý a také to, že z pěti minut je najednou padesát a průšvih je na světě. Takový budík ve tvaru činky Vám jen tak zaspat nedovolí, protože nemá tlačítko na vypnutí a přestane zvonit, až pokud je činka třicekrát zvednuta. Další zbraní proti ospalcům, kterým se nechce ráno z postele, jsou nejrůznější budíky, které poté, co začnou zvonit, buď poskakují či jezdí po pokoji nebo dokonce létají, aby Vás donutili vstát a vypnout je. 

 

Budík ve tvaru činky Pohyblivý budík - růžový Zábavný skákající budík s LCD displejem Létající budík



Stará dobrá klasika

Pokud je pro Vás budík pouze designovým doplňkem Vašeho interiéru a nevyžadujete přemrštěné množství funkcí, sáhněte například po designovém budíku ze dřeva, který kromě času ukazuje také teplotu a je možné jej také napájet pomocí USB. Stylovým retro budíkem je rovněž originální budík ve tvaru TV, který je k dispozici ve třech barevných variantách.

 

Designový budík ze dřeva Originální budík ve tvaru TV - 3 barvy Silikonový budík - čtverec, 8 barev Malý silikonový budík v 7 barevných provedeních


Budíky již v dnešní době neslouží pouze k rannímu vstávání, ale se stále přibývajícími funkcemi pomáhají naopak i večer navodit příjemný spánek, mohou posloužit jako vtipný dárek či se stát designovým doplňkem Vaší ložnice.