Bez peněženky by se většina z nás neobešla. Ačkoliv si často stěžujeme, že zeje prázdnotou, dají se v ní určitě najít nějaké mince, bankovky, platební karty, vizitky, doklady a často i fotografie našich nejbližších. Někdo ji úzkostlivě střeží a schovává v kabelce, kapsách či batohu, jiní ji dávají na obdiv třeba na stůl při obědech v restauraci. 

Pří výběru hraje důležitou roli to, zda je určena pro muže či ženy. Dle toho se poté odvíjí její vzhled, nároky na velikost, počty přihrádek atd. U nás najdete peněženky ve dvou kategoriích: Pánské peněženky a Dámské peněženky.

 

Dámské mini peněženky na mince

Peněženka na mince - v 5 barváchPlátěná růžová peněženkaPeněženka na mince s potiskem hadí kůže - v 6 barváchMini peněženka zdobená flitry

Malé peněženky prokáží velkou službu zejména tehdy, máte-li u sebe pouze malou kabelku či dokonce žádnou a nechcete mít peníze jen tak po kapsách. Berete-li si takové peněženky zejména na slavnostní příležitosti, pak si můžete vybrat třeba lakovanou mini peněženku s flitry nebo tu s hadím vzorem. Tyto drobné peněženky lze i využít jako klíčenky.

 

Elegantní peněženky pro ženy

Dámská peněženka s raženým vzorem - v 5 barváchDámská peněženka s ozdobnou přezkou - 2 barvyDámská peněženka ve více barevných kombinacíchPeněženka Zanzea® - 4 barvy

Dlouhé peněženky jsou stále oblíbenější. Jejich výhodou je, že v nich bankovky, doklady a ostatní nemusíte ohýbat a mačkat. Často jsou na zapínání na zip nebo na kovové patentky. Uvnitř bývají vybaveny přihrádkami na papírové i kovové peníze, ale také i na karty, vizitky či fotografie. Některé mají i pásek pro zavěšení na zápěstí a lze je tak nosit třeba i jako drobnou kabelku, takovým příkladem můžete být koženková peněženka v barvě litchi.

 

Pánské peněženky v přírodních barvách

Pánská kožená peněženka - 2 barevná provedeníPánská peněženka - 2 barvyPeněženka se znakem armádyHnědá pánská peněženka s raženým vzorem

V sekci pánských peněženek žádné výrazné barvy nenajdete. Jsou v přírodních zemitých odstínech. Vede zejména hnědá a černá. Zato jsou často zdobené různými raženými vzory a texturami, jako např. pánská peněženka s texturou v kávové a černé barvě. Narozdíl od dámských jsou téměř vždy přehýbací. Avšak vybavení přihrádkami na bankovky, mince a karty nechybí.

 

Nezapomněli jsme ani na naše nejmenší. Ti si zajisté zamilují peněženku ve tvaru žabičky.

Dětská peněženka s motivem žabky

Co nejméně zoufání nad obsahem Vaší peněženky Vám přeje nákupní galerie PoštovnéZDARMA.cz